קציצות דגים מטוגנות בטעם של פעם, קציצות דגים קלות הכנה ואמא'לה ואבא'לה כמה שהן הורסות! נתחיל בוידוי, תמיד אמרתי שאני לא אוהבת קציצות דגים, היתה לי טראומת ילדות שהכריחו אותי בגן לאכול את הקציצות ושנים לא נגעתי בקציצות דגים, אבל כנראה שהייתי צריכה להכין לבד כדי לראות כמה שהן טעימות!
הכנתי לכם סרטון שלב אחרי שלב שתראו איך הכנתי
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בחודש שעבר הייתי מאושפזת בבית חולים כרמל במחלקת אף אוזן וגרון, עם מגה דלקת גרון, ושם פגשתי את ויולט, אחות-מלאך, שעובדת במחלקה כבר למעלה מ-35 שנים והיא נתנה לי את ההשראה להכנת קציצות הדגים.
ראשית, מיליון תודות למחלקה, לכל הרופאים, לכל האחיות, לכל המתמחים, לכח העזר, כל אחת וכל אחד עושים שם מלאכת קודש.
הגעתי במצב של סמרטוט והם עשו ממני בן אדם חדש. מלאכים בלבן זו ההגדרה המתאימה. הם ניסו לעזור לי אפילו בבעיה שלא קשורה היתה לגרון, מלאכים, ממש מלאכים! תודה למחלקת אף אוזן וגרון בבית חולים "כרמל" בחיפה.
אבל בואו נחזור לדגים.
זה היה לקראת סופהשבוע כשויולט סיפרה לי שהיא נוסעת לבן שלה והיא מכינה קציצות דגים, שבעלה מוכן לאכול כל השבוע. היא תארה לי במפורט איך היא קונה בשוק את דגי המרלוזה, איך היא מכינה, והתיאורים שלה עשו לי חשק, אבל זוכרים שאני לא אוהבת קציצות דגים?!
עברו שבועיים-שלושה ויום אחד אחותי מתקשרת ואומרת לי שהיא מתה לקציצות דגים מטוגנות בטעם של פעם ו"תכיני לי, בבקשה". הפור נפל, צריך להכין קציצות דגים.
הדגשים וטיפים חשובים.
לכו לחנות הדגים הקרובה לביתכם ותקנו דגים טחונים! נכון, זה עולה יותר, אבל איזה חיים! לא צריך לטחון, שום מכונה לא מתלכלכת, החיים הקלים.
הזמנתי קילו דגי מרלוזה טחונים, קבלתי קופסה עם דג טרי טרי והעבודה היתה קלה-קלה. הכי חשוב התקשרתי לויולט וביקשתי מתכון, שהיא כמובן נתנה ברצון, ועם המון תבלינים כמו אגוז מוסקט, כמון ועוד. אני החלטתי לוותר והלכתי על הטעם הקלאסי, ו-וואו! יצא אש!
ויולט הסבירה לי שאם קונים דגים קפואים בסופר, חייבים לסחוט אותם לפני ההכנה, כי אם לא הם מלאים מים.
אני לא הכנסתי בתערובת לא פירורי לחם, לא חלה, כלום והדגים יצאו פצצה! אבל שימו לב אם התערובת שלכם נוזלית מדי, אתם חייבים משהו שיאחד את התערובת. אני הלכתי על ביצה ושמן.
עוד טיפ חשוב – תשמנו את הידיים לפני הכנת הקציצות, ככה קל יותר להכין את הקציצות לפני הטיגון.
טחנתי פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום הכל ביחד במעבד מזון
והעברתי לקערת הדגים הטחונים והוספתי תבלינים.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו88 כאן- מתכונים לווטצא'פ
טוב, תקשיבו לא אוהבת דגים עלאק אני,
טעמתי ישר מהטיגון, איך אפשר שלא?! וזה היה שוס!
כנראה שהייתי צריכה להכין לבד, כדי להבין כמה קציצות דגים טעימות!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תשמעו, הקציצות האלה היו הצלחה היסטרית!
הילדים שלי בארוחה לא הפסיקו לאכול אותם
אחותי אחרי הביס הראשון אמרה פצצה
ההגדרה – "הן ממש בטעם של פעם והן מ ע ו ל ו ת!"
קציצות דגים מטוגנות בטעם של פעם
קציצות דגים מטוגנות בטעם של פעם
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו דגי מרלוזה טחונים
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- שמן לטיגון
- פירורי לחם
Instructions
- במעבד מזון שמים ביחד פטרוזיליה, כוסברה, בצל ושום וטוחנים הכל ביחד למחית אחידה
- שמים בקערה את הדגים הטחונים ומוסיפים את מה שטחנו במעבד מזון
- מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את השמן ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה
- משמנים את הידיים כי ככה יותר קל להכין קציצות
- שמים שמן במחבת על האש ומחממים שהשמן יהיה חם
- מעבירים את הקציצות ומטגנים
- אפשרות נוספת - מכינים קערת פירורי לחם, טובלים את הקציצות ומטגנים
- גם יוצאות קריספיות ונהדרות.
- אחרי הטיגון מעבירים לנייר סופג, בדרך לוקחים ביס ואומרים "ואו, הקציצות באמת בטעם של פעם!" בתיאבון