מתכון לדג אמנון מטוגן, שמחברת בין מסורת, טעם מטורף וכן, גם בריאות.
שנים, בראש השנה ובפסח, חמותי היתה עומדת ומטגנת עשרות דגי אמנון או בשמם מושטים, מטגנת עם מחבת שזה היה היעוד שלו בחיים.
לא הוסיפה ביצה, לא הוסיפה קמח, את המושטים שלמים, היתה מייבשת היטב בנייר סופג, ועם מעט שמן, היתה עומדת שעות ומטגנת את הדגים וטעמם היה מופלא.
אני זוכרת שהייתי אוכלת את הדג, וזהו. אחרי זה את כבר לא יכולה לאכול יותר כלום.
שנים טיגנה באותו מחבת, ובמשך השנים התבלה. באחד החגים, יוסי הביא לה מחבת חדש אמר לה תזרקי כבר את המחבת הישן לפח, הנה חדש.
הדליקה את האש, שמה את המחבת, הוסיפה שמן, והתחילה לטגן. אחרי עשר דקות, העיפה את המחבת מהאש.
"המחבת הזה לא טוב, תחזיר מהר את המחבט השני" וככה, המשיכה לטגן עם המחבת העקום, הישן, דגי זהב.
טוב, אבל אני לא כזאת מוכשרת וניסיתי פעם אחת לטגן בלי כלום, והקליפה נדבקה לי לתחתית אז אני עברתי לשיטה הקלאסית. קמח וביצה. ככה יוצא לי דג מושלם.
דג אמנון מטוגן, מנה קלאסית שמזכירה שבתות, חמימות וארוחות משפחתיות. הריח לבדו כבר מכניס לאווירת חג, תכינו דג מטוגן לשבת, תוסיפו סלטים והמשפחה תודה לכם.
אתם כבר מכירים אותי, אני לא אוהבת חריף, אבל אם אתם רוצים את הדג שלכם יותר מתובל, בהחלט אפשר להוסיף פפריקה, או שום כתוש לתערובת עם הקמח ולאחר מכן להמשיך עם הביצה ולטגן.
מכונה לקילוף פירות וירקות

מכונה לקילוף פירות וירקות
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם
האינסטגרם של סוויט
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ’אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ’אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
דג אמנון מטוגן משתלב בצורה מושלמת עם סלטים מרעננים, כמו סלט כרוב או גזר. צ'יפס ביתי קריספי תפוחי אדמה או אורז לבן או מג'דרה. וכמובן – פלח לימון רענן לסיום.
מתכון לדג אמנון מטוגן
מתכון לדג אמנון מטוגן
סוויט דוליIngredients
- 4 פילטים של דג אמנון
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
Instructions
- את הדגים מניחים עם העור למטה ומייבשים היטב במפיות נייר
- טובלים כל דג בקמח מצד אחד וגם מצד שני, ומנערים את שאריות הקמח
- טורפים את הביצים מוסיפים לבלילה מלח ופלפל שחור וטובלים את הדגים בבלילה
- טובלים מכל צד את הצד בבלילה של הביצים
- יוצקים שכבה דקה של שמן ומחחמים, כשהשמן חם, מניחים את הדג לטיגון
- מטגנים היטב מצד אחד, לאחר מכן הופכים לצד שני
- מוציאים, מניחים על רשת סינון בוזקים עוד מעט מלח על הדג ומגישים עם לימון. בתיאבון.
וואוו החזקת אותי לילדותץ
האם אין צורך לפני כן להשרות את הדג עם לימון ומלח?תודה
אצלי הדג היה טרי אבל את צודקת האמהות שלנו היו משרות את הדגים בלימון ומלח לפני כדי שירדו הנוזלים. אני לא עשיתי את זה כי הדג היה טרי. וכל כך שימחת אותי עם התגובה שלך. תודה .