.פרישיל דג עם לימון ופטרוזיליה, דג מבושל שמכינים בעשרים דקות, דג שאמא שלי היתה מכינה לנו, ועד היום הטעם חקוק לי בלב. מתכון כל כך קל והדג כל כך טעים.
בשבוע שעבר מישהי כתבה לי אם אפשר לקבל מתכון לפרישיל ובבת אחת זרקה אותי לבית אמא ואני רצתי למטבח.
הלימון מוסיף חמיצות נעימה שמשתלבת נהדר עם טעמו העדין של הדג. השום והפטרוזיליה מעניקים טעמים עשירים וארומטיים שמשלימים את המנה.
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –.
האינסטגרם של סוויטדולי
בישלתי את הדג בתבנית רוסטר על הכיריים לא בתנור. ברוסטר שמתי את כל המצרכים, חוץ מהדג. שמן, לימון, מלח, שום, פטרוזיליה מרתיחים. כשהנוזלים חמים, מוסיפים את הדגים פנימה ומבשלים עשר דקות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
אני בישלתי את התבנית על הגז עשר דקות, בלי כיסויוהם יצאו פשוט נפלאים. אחרי הבישול, עם כף מוסיפים רוטב על הדגים והמנה שלכם מוכנה.
יתרון נוסף, ניתן להכין את הדגים לפני הארוחה ולשמור במקרר. לפני ההגשה רק לחמם. הדג עסיסי ורך עם טעמים נהדרים לאחר הבישול.
התבנית איתה בישלתי את הדג – נפלאה לכל סוגי התבשילים
שאלות נפוצות לאופן ההכנה
ש: עם איזה דג הכנת את המתכון?
ת:המתכון הוא עם דג אמנון אבל אתם בהחלט יכולים לבחור כל סוג דג שאהוב עליכם.
ש: האם אפשר להכין מראש?
ת: אפשר להכין הכל מראש. אפשר לבשל את הדג ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לדגים?
מתכונים לדגים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן91– מתכונים לווטצ'אפ
פרישיל דג עם לימון ופטרוזיליה – מאכל סלוניקאי מבית אמא
פרישיל דג עם לימון ופטרוזיליה

פרישיל דג עם לימון ופטרוזיליה
סוויט דוליIngredients
- 6 דגי אמנון מפולטים
- רבע כוס שמן זית
- 5 שיני שום
- חצי כוס לימון סחוט
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי לימון - פרוסות
Instructions
- לפני הבישול, יוצקים לימון על הדגים ונותנים להם להגיר את הנוזלים
- אחרי חצי שעה, מייבשים היטב
- שמים בסיר שמן, שיני שום, מיץ לימון סחוט, מלח, מים, פטרוזיליה ומביאים לרתיחה
- כשהנוזלים רתחו, מוסיפים את הדגים לתוך התבשיל
- מפזרים עוד קצת פטרוזיליה מעל, את נתחי הלימון מפזרים על הדגים ומביאים לרתיחה
- לאחר ההרתחה, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות עד שהדגים מוכנים
- מדי פעם אפשר עם כף, ליצוק את הרוטב על הדגים. בתיאבון.
אפשר להכין עם אמנון קפוא ?
בהחלט, אבל תפשירי קודם כמובן.