דג אמנון ברוטב מרוקאי, ברגע שהוא מוגש לשולחן את יודעת שיש פה דג עם טעם אחר וטעים! זה בדיוק מה שקרה כשהתארחנו אצל חברתי והיא הגישה לנו לשולחן את הסיר היפהפה הזה.
אם אתם מנה מפוצצת בטעמים עמוקים, שכל המשפחה תתאהב בה – תכינו דג אמנון ברוטב מרוקאי!
ראשית, דג האמנון הוא בחירה מעולה למנה הזאת, כי הוא דג עסיסי ורך שבשרו מתפרק בפה. הוא סופג לתוכו את כל הטעמים החזקים של הרוטב בצורה מדהימה.
ועכשיו לרוטב, פשוט חלום! אמא'לה ואבא'לה. שמן הזית, השום, הפלפל החריף והעגבניות יוצרים שילוב מושלם של טעמים, והכוסברה מוסיפה טוויסט של רעננות.
זה רוטב כפרי, עשיר, שמחבר בין הטעמים בצורה כל כך מדויקת, עד שהוא הופך את הדג למאכל של מלכים!
וכמובן, החלה. תכינו את החלה ליד כדי לנגב את כל הרוטב מן הצלחת – זו באמת המנה שכולם יתחננו שתכינו שוב ושוב.
יש הנוהגים להוסיף למנה גם פלפלים אדומים יבשים חריפים, מה שמקפיץ את הטעם של המנה, ואפשר לנהוג ביתר עדינות ולא לשים הרבה.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לדגים לראש השנה? בבקשה
מתכוני דגים לראש השנה
מטחנת תבלינים חשמלית
מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
דג אמנון ברוטב מרוקאי
דג אמנון ברוטב מרוקאי
סוויט דוליIngredients
- 4 פילה דג אמנון טרי
- רבע כוס שמן זית
- 1 כף פפריקה אדומה
- חצי כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 צרור כוסברה
- 1 פלפל אדום יבש
- 1 גמבה אדומה חתוכה לריבועים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 5 שיני שום
Instructions
- חותכים את הגמבה לקוביות, את העגבניות קולפים וחותכים לריבועים
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים שיני שום, מוסיפים את הגמבה והעגבניות ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים הפפריקה, הכורכום והמלח ומערבבים הכל ביחד שהירקות יספגו את הטעמים
- מוסיפים את הרסק והמים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הדגים מפזרים מעל פלפל שחר גרוס, ומכסים את הדגים עם הרוטב, מפזרים צרור כוסברה כמו שהוא על הדגים
- מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהדגים מוכנים
- הרוטב מצטמצם ואתם רק צריכים חלה בשביל להתחיל לאכול. בתיאבון.