.סלמון עם סויה ודבש, מנה ראשונה נפלאה לשולחן החג, בחירה מצויינת, כי מכינים בעשר דקות ומכינים לתנור. היתרון עבורכם, אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר וביום ההגשה לחמם ולהגיש.
השילוב בין המתיקות של הדבש למליחות של הסויה יוצר רוטב מדהים שמשדרג את הטעם הטבעי של הסלמון. התוצאה היא מנה עסיסית, טעימה ומלאת ניחוחות.
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –.
האינסטגרם של סוויטדולי
השבוע הייתי אצל בתי הבכורה, והבת שלה ביקשה שתכין לה סלמון לארוחת ערב.
"עכשיו תפשירי דג שלם??" התפלאתי
ואז לימדה אותי טריק נהדר, שכדאי שתלמדו גם. היא קונה דג סלמון טרי וחותכת אותו לפסים ומקפיאה את נתחי הסלמון. כשמישהו רוצה סלמון, היא ישר מעבירה למחבת ולא צריך להתחרבש עם כל הדג.
מה זה אהבתי את הרעיון.
ככה תוכלו גם להכין לפי מספר האורחים שיבואו אליכם לחג.
ההכנה קלה מאד, מערבבים את חומרי המרינדה הכל ביחד, מתבלים את הדג ומכניסים למקרר שהדג יספוג את הטעמים. אפשר להשאיר לילה או כמה שעות ואחרי זה להכניס לאפייה בתנור.
אחרי האפייה תמרחו את הרוטב שבתבנית על הדג, הצבע שלו ישתבח וגם הטעם.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
שאלות נפוצות לסלמון עם סויה ודבש
ש: עם איזה דג עדיף להכין את המנה דג קפוא או דג טרי?
ת: דג טרי תמיד יהיה משובח יותר בטעמו, אבל בהחלט אפשר להכין עם דג מופשר, רק תייבשו אותו היטב.
ש: האם אפשר להכין מראש?
ת: אפשר להכין הכל מראש. תכינו את הבלילה, תשימו את הדג בבלילה ואפשר לשמור במקרר.
ש: האם אפשר להכין יום מראש?
ת: בהחלט. תכינו מראש, תכסו בנייר אפייה ולמקרר. ביום ההגשה לחמם ולמרוח את הדג ברוטב.
הסלמון הצלוי ברוטב הכהה והנוצץ נראה מרשים ומזמין על השולחן, ומוסיף לאווירה החגיגית.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לדגים?
מתכונים לדגים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן91– מתכונים לווטצ'אפ
פזרו עלי חסה בתבנית ההגשה, תניחו את הדג, אפשר לפזר שומשום או בצל קצוץ ולהגיש לשולחן
סלמון עם סויה ודבש
סלמון עם סויה ודבש
סוויט דוליIngredients
- חצי קילו סלמון - כ - 6 נתחי סלמון
- 2 כפות שמן זית
- חצי כוס סויה
- 3 כפות דבש
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- בקערה יוצקים את הסויה, השמן, הדבש, השום והפלפל ומערבבים לבלילה אחידה
- את הסלמון חותכים לנתחים ומייבשים היטב את הדג
- מעבירים לקערה עמוקה, טובלים כל נתח סלמון בבלילה, מניחים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר
- מעבירים למקרר לכמה שעות, שהרוטב יספג בדג. אפשר גם לילה במקרר ולמחרת להכין את הדג
- לתנור שחומם מראש ל מחממים תנור ל – 200 מעלות
- שהתנור חם מכניסים הדג לחום של 200 מעלות לעשר דקות כעבור עשר דקות מורידים ל – 180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות עד שהדג משנה צבעו.
- אחרי שמוציאים את הדג, מורחים מהרוטב שנשאר בתבנית על גבי הדג.
- אפשר לפזר שומשום על הדג. בתיאבון.