Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
סלמון עם סויה ודבש
סוויט דולי
סלמון עם סויה ודבש מנה ראשונה נפלאה לחג
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
18
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Course
מתכונים לדגים
Cuisine
מטבח ישראלי
Ingredients
חצי
קילו
סלמון - כ - 6 נתחי סלמון
2
כפות
שמן זית
חצי
כוס
סויה
3
כפות
דבש
2
שיני שום כתוש
1
כפית
פלפל שחור
Instructions
בקערה יוצקים את הסויה, השמן, הדבש, השום והפלפל ומערבבים לבלילה אחידה
את הסלמון חותכים לנתחים ומייבשים היטב את הדג
מעבירים לקערה עמוקה, טובלים כל נתח סלמון בבלילה, מניחים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר
מעבירים למקרר לכמה שעות, שהרוטב יספג בדג. אפשר גם לילה במקרר ולמחרת להכין את הדג
לתנור שחומם מראש ל מחממים תנור ל – 200 מעלות
שהתנור חם מכניסים הדג לחום של 200 מעלות לעשר דקות כעבור עשר דקות מורידים ל – 180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות עד שהדג משנה צבעו.
אחרי שמוציאים את הדג, מורחים מהרוטב שנשאר בתבנית על גבי הדג.
אפשר לפזר שומשום על הדג. בתיאבון.
Keyword
סלמון עם סויה ודבש