Go Back Email Link
סלמון עם סויה ודבש

סלמון עם סויה ודבש

סוויט דולי
סלמון עם סויה ודבש מנה ראשונה נפלאה לחג
Prep Time 10 minutes
Cook Time 18 minutes
Total Time 30 minutes
Course מתכונים לדגים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • חצי קילו סלמון - כ - 6 נתחי סלמון
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס סויה
  • 3 כפות דבש
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית פלפל שחור

Instructions
 

  • בקערה יוצקים את הסויה, השמן, הדבש, השום והפלפל ומערבבים לבלילה אחידה
  • את הסלמון חותכים לנתחים ומייבשים היטב את הדג
  • מעבירים לקערה עמוקה, טובלים כל נתח סלמון בבלילה, מניחים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב שנשאר
  • מעבירים למקרר לכמה שעות, שהרוטב יספג בדג. אפשר גם לילה במקרר ולמחרת להכין את הדג
  • לתנור שחומם מראש ל מחממים תנור ל – 200 מעלות
  • שהתנור חם מכניסים הדג לחום של 200 מעלות לעשר דקות כעבור עשר דקות מורידים ל – 180 מעלות ואופים עוד כעשרים דקות עד שהדג משנה צבעו.
  • אחרי שמוציאים את הדג, מורחים מהרוטב שנשאר בתבנית על גבי הדג.
  • אפשר לפזר שומשום על הדג. בתיאבון.
Keyword סלמון עם סויה ודבש