לביבות תפוחי אדמה כשר לפסח פרווה, יהיו תוספת נהדרת לילדים למנה ראשונה בפסח. היום הכנתי קציצות פרסה לכבוד החג. הכנתי לבת הצמחונית שלי קציצות פרסה צמחוניות וחשבתי שזה יהיה נהדר להכין לה לביבות תפוחי אדמה.
לביבות תפוחי אדמה נ ה ד ר ו ת! שהכנתי עם קמח מצה והן פרווה וניתן לאכול אותן בחג.
לביבות תפוחי אדמה הן מאכל פופולרי וטעים במיוחד בחג הפסח. תפוחי אדמה הם אחד המאכלים הבסיסיים המותרים באכילה בפסח.
לביבות תפוחי אדמה, כאשר הן מכילות קמח מצה במקום קמח רגיל הן כשרות לחלוטין לחג. ההכנה יחסית פשוטה ואינה דורשת מיומנויות בישול מיוחדות.
לביבות תפוחי אדמה הן טעימות ומשביעות, ומתאימות למבוגרים וילדים כאחד.
אתם יכולים להשתמש כמובן כמנה ראשונה, או במהלך הפסח כתוספת לילדים.
אני הוספתי לתפוחי האדמה גם בצל, אפשר לוותר על הבצל כמובן.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
סיר סוטאז’ מאמייל בצבעי פסטל קוטר 26
לפרטים ורכישה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אני טיגנתי את הלביבות, ניתן כמובן גם לאפות אותן, מה שאתם מעדיפים.
לביבות תפוחי אדמה כשר לפסח

לביבות תפוחי אדמה כשר לפסח
סוויט דוליIngredients
- 6 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כוס קמח מצה
Instructions
- מגררים את תפוחי אדמה על פומפיה, אפשר גם במעבד מזון.
- מגררים גם את הבצל ומערבבים הכל ביחד. סוחטים את הנוזלים מהתערובת.
- שמים בקערה, מוסיפים מלח, פלפל שחור, ביצה ומערבבים
- מוסיפים את הקמח מצה ומערבבים הכל ביחד
גירסת טיגון
- יוצרים כדורים, משטחים את הכדור על כף היד
- מחממים שמן וכשהשמן חם מכניסים פנימה את הלביבות
- מטגנים מצד אחד, מטגנים מצד שני ומעבירים לנייר סופג
גירסת אפייה
- משמנים נייר אפייה, יוצרים לביבות ומסדרים על נייר האפייה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלביבות ואופים כעשרים דקות
- אגב - ניתן לאפות גם בנינג'ה בתוכנית אפייה 180מעלות
- אחרי עשרים דקות בתנור, בודקים אם השחימו, הופכים לצד השני ואחרי מספר דקות מוציאים
- שיהיה חג טעים! בתיאבון
מה אפשר לשים במקום קמח מצה? לא משתמשת בפסח, גם לא בקמח תפו"א. שקדים יתאים פה?
בהחלט. חג שמח