תבשיל בשר ותפוחי אדמה מנחם לחורף. בחורף, כשהטמפרטורות צונחות, אין כמו תבשיל חם ומנחם שממלא את הבית בניחוחות משכרים ומחמם את הגוף והנשמה.
תבשיל בשר ותפוחי אדמה הוא ארוחה משפחתית מושלמת, במיוחד לארוחות שבת. אצלנו מעדיפים את הסיר הזה על החמין. תמיד הוא נגמר ראשון.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
תבשיל מלא בטעמים, שעם חלה ליד הוא הולך נהדר. טובלים את החלה ברוטב. הבשר נמס בפה, תפוחי האדמה ספגו את הרוטב, תבשיל נהדר.
הפעם הוספתי לתבשיל רק תפוחי אדמה אבל אתם בהחלט יכולים להוסיף ירקות נוספים כמה שאתם אוהבים. גזר, בטטה, ירקות שורש, לכו על זה. אבל תאמינו לי גם הבשר עם התפוחי אדמה היה סיר מופלא בטעמו.
מחפשים עוד מתכונים לבשר?
מתכונים לבשר
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל נפלא מלא בטעמים שאתם תהנו מכל ביס
תבשיל בשר ותפוחי אדמה מנחם לחורף
תבשיל בשר ותפוחי אדמה מנחם לחורף
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קוביות בשר כתף מס' 5
- 6 תפוחי אדמה
- 2 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גריל עוף
- 1 כף פפריקה אדומה
- 8 שיני שום
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים מצד אחד היטב עד שהבשר משנה צבעו לשחום
- כשהבשר משחים, הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
- מטגנים את הבשר מכל הצדדים בלי להסס עם הזמן, קחו את הזמן זה רק יעשה טוב לבשר
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
- כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר ומערבבים את הבשר עם התבלינים
- מפזרים גם את שיני השום בכל הסיר
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר ומערבבים הכל ביחד ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- טועמים קצת מהתבשיל לראות אם צריך להוסיף תבלינים ואם לא, סוגרים עם מכסה ומעבירים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 130 מעלות מכניסים את הסיר לשלוש שעות
- הזמן בתנור יעשה לו טוב, רק שימו לב שלא ישרף
- אפשר לבדוק ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים
- אחרי כשלוש שעות מוציאים את הסיר, פותחים בזהירות את המכסה כי זה חם, אבל לא מתאפקים וטועמים ואומרים - ואו. טעים אש!