תבשיל בשר ותפוחי אדמה בקיץ זה רעיון גאוני.
אחת הסיבות הכי טובות להכין גולאש בקיץ היא שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד. זורקים את כל הרכיבים לסיר אחד גדול, נותנים לו להתבשל לאט לאט, והרי לכם ארוחה מדהימה שמתבשלת כמעט מעצמה.
אתם לא צריכים לעמוד שעות מול הכיריים כשבחוץ חם. ועוד בונוס מטורף: כמו כל תבשיל טוב, הגולאש רק משתבח בטעמיו כשהוא יושב יום-יומיים במקרר! נשאר מהתבשיל? שולחים קופסאות עם הילדים הביתה ומקבלים טלפונים ביום ראשון "תודה אמא על ארוחת צהריים נהדרת".
אבל דווקא בימים האלה, עם כל החדשות, הגוף שלנו צריך לפעמים משהו מנחם ומחמם מבפנים. תבשיל בקר עם תפוחי אדמה מספק בדיוק את זה – הוא עשיר בחלבון מהבשר, בפחמימות מורכבות מתפוחי האדמה.
זו ארוחה שלמה ומאוזנת שלא תשאיר אתכם רעבים, והיא תפתיע אתכם כמה היא מתאימה גם לאווירה הקיצית, אולי אפילו עם סלט קטן ליד כדי לרענן.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ’אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ’אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בסופו של דבר, הסיבה הכי טובה היא פשוט – זה כל כך טעים! הבשר הרך שמתפרק בפה, תפוחי האדמה הסופגים את כל הרוטב העשיר, והטעמים העמוקים של התבלינים – זהו שילוב מנצח שגורם לכל ביס להיות חוויה
תבשיל מושלם שכל ביס ממנו חגיגה בפה
תבשיל בשר ותפוחי אדמה
תבשיל בשר ותפוחי אדמה
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- קילו בשר מספר חמש
- 8 שיני שום פרוסות
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- רבע כפית צ'ילי גרוס
- 3 עלי דפנה
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 5 תפוחי אדמה
- 3 גזר
- 3 כוסות מים
Instructions
- ראשית מכינים את הירקות, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הגזרים לרצועות
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים מצד אחד וכשהן שחומות הופכים לצד השני
- מטגנים את הבשר היטב, זה מה שיעשה את הבשר רך ועסיסי
- כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר
- מוסיפים שיני שום ואת העגבניות המרוסקות
- מערבבים ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגזר
- מערבבים הכל ביחד ומטגנים הכל ביחד לפחות חמש דקות
- מוסיפים מים, מוסיפים תבלינים, מוסיפים עלי דפנה ומביאים לרתיחה
- כשהסיר רתח, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות לאט לאט על אש נמוכה עד שהבשר רך
- אחרי כשעה טועמים מהרוטב, אולי צריך להוסיף עוד קצת מלח או פלפל, תבדקו.
- אם המים עומדים להיגמר תוסיפי עוד חצי כוס ותנו לבשל להתבשל לאט לאט
- תבשיל מופלא בטעמו שמתאים גם לקיץ. בתיאבון.