מתכון וטיפים לפירה מושלם. פנתה אלי מרלן ושאלה אותי אם אפשר מתכון לפירה. אני מאד מאד אוהבת פירה אבל מאד חח איך אפשר שלא? יום אחד הזמנתי את הבן שלי למסעדה והוא הזמין "שניצל ופירה". הייתי בשוק! מסעדה עם מבחר מתכונים כל כך טעים ואתה הולך על פירה?? אמר לי שהפירה שלהם מושלם. טעמתי והוא צדק.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
להכין פירה זה ממש משחק ילדים אבל יש כמה כללים שיעזרו לכם להכין פירה מושלם.
כבר ניסיתי לעשות פירה עם תפוחי אדמה אדומים ולבנים ולפי דעתי כולם טעימים. יש לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לריבועים ולשים בסיר מים, מה שיעזור לבישול מהיר של הפירה. שתפוחי האדמה יהיו רכים מאד לאחר הבישול. לאחר הבישול מסננים את המים.
הבן שלי מועך את הפירה עם בלנדר מוט והפירה נעשה ממש משחה, אני מעדיפה לעבוד יותר קשה ולמעוך עם המכשיר הידני. מוסיפה חמאה ובסוף חלב כדי שהפירה יספוג את כל הטעמים וככה הוא נעשה קרמי ורך ונהדר.
אם אתם בגירסת פרווה תוסיפו נטורינה ובמקום החלב אפשר להשתמש במי הבישול או וזה יהיה טעים במיוחד הקרם קוקוס. תקחו את הקרם שלמעלה ותוסיפו לפירה ותערבבו. יהיה נהדר.
אפשר כמובן לתבל את הפירה. תטגנו בצל ותוסיפו לפירה ותערבבו אמא'לה ואבא'לה גם יחד!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים? בבקשה
מתכונים לתפוחי אדמה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון וטיפים לפירה מושלם
מתכון וטיפים לפירה מושלם
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי אדמה
- 5 כוסות מים שיכסו את תפוחי האדמה
- 50 גרם חמאה
- רבע כוס חלב
- 1 כפית מלח
Instructions
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים
- מעבירים לסיר וממלאים את הסיר במים שיכסו את תפוחי האדמה
- מביאים לרתיחה ומנמיכים אחרי שהמים רתחו
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים רכים
- נועצים מזלג בתפוח האדמה ובודקים
- מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ומרוקנים את המים
- מוסיפים חמאה ומלח לתפוחי האדמה ומועכים היטב. היטב! שלא ישארו גושים
- בסוף מוסיפים את החלב ומערבבים ונותנים לפירה לנוח כמה דקות
- טועמים ובודקים אם צריך עוד מלח ומתבלים
- מגישים לשולחן ומלקקים את האצבעות. בתיאבון.
לגירסה פרווה
- מסננים את המים אבל משאירים קצת מים בסיר
- מוסיפים מלח ונטורינה ומועכים
- מוסיפים בסוף 2-3 כפות קרם קוקוס אבל רק מהקרם ומערבבים.
