ריבת דובדבנים צהובים בייתית הכנתי עם כל שאריות הדובדבנים שנשארו במקרר. אדם, הנכד שלי אוהב רק דובדבנים צהובים. לא מוכן לגעת באדומים, אז קניתי סלסלה שלמה.
אני התפתיתי לקנות סלסלה שלמה, שכמובן אחרי כמה ימים הבנתי שאם לא אעשה מהדובדבנים ריבה או עוגה, צריך יהיה לזרוק את הדובדבנים לפח. אז לפני שעונת הדובדבנים מסתיימת, לכו תקנו דובדבנים כדי להשאיר לכם טעם טוב לעוד הרבה זמן.
בואו לאינסטוש שלי – טעים שם
האינסטגרם של סוויטדולי
ונחזור לדובדבן שבקפצת, הדובדבן עצמו. האם ידעתם שהדובדבן עשיר בחומרים מזינים?הוא עשיר בסידן, הדובדבן עשיר באשלגן, מינרל שחשוב במצבים של לחץ דם גבוה.
הדובדבנים האדומים עשירים בברזל, עשירים בברזל, שמחזקים את הגוף. בדובדבנים יש גם מגנזיום – מינרל שמשתתף בכל תהליכי הבנייה והפירוק בגוף, מסייע למערכת השרירים והעצבים ומחזק את מערכת החיסון.
דובדבנים התברכו גם באבץ שחשוב למערכת החיסון וחשוב לשיער, לציפורניים ולעור.
שיכנעתי אתכם? היידה, בואו נכין ריבה מהדובדבנים שנשארו במקרר.
הכנתי לכם מדריך מדוייק שלב אחרי שלב איך ובואו תראו כאן – איך מכינים ריבה בבית, עם כל הטיפים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לריבות כאן בבקשה
מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו90 כאן- מתכונים לווטצא'פ
המגלען שיעשה לכם חיים קלים
ופורס האננס שיעזרו לכם להעביר את הקיץ בקלות
אני השתמשתי בריבה הזו גם כתוספת לפאי, כאן
שכבת ריבת דובדבנים על הבצק הפריך – ויצא חלום!
ריבת דובדבנים צהובים בייתית
ריבת דובדבנים צהובים בייתית
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם דובדבנים צהובים
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כף לימון סחוט
Instructions
- מגלענים את הדובדבנים ושמים בסיר
- מפזרים על הדובדבנים סוכר וסוכר וניל ונותנים לסיר לעמוד כשלוש שעות
- בינתיים, הדובדבנים מגירים נוזלים
- מעבירים את הסיר לאש, מוסיפים את הלימון הסחוט ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים את הריבה כשעה עד שעה וחצי
- איך יודעים שהריבה מוכנה? לוקחים צלחת קפואה
- ויוצאים כף מהריבה על הצלחת ומעבירים את האצבע באמצע
- אם הריבה עומדת במקומה היא מוכנה ואם אין שביל באמצע, תמשיכו לבשל אותה לאט לאט
- אתם יכולים לראות גם אם היא מסמיכה
- תהנו אהובות ואהובים!