מתכון לריבת גויאבה ביתית מתכון עם הפתעות.
למה הפתעות? כי גויאבה או שאוהבים אותה או ששונאים אותה,
אין באמצע. אבל יש תקופה בשנה שהעצים מתמלאים בגואיבות,
ותגריד שלחה לי המון גויאבות.
בשבוע שעבר פירסמתי שני סלטים עם גויאבה
וכמו שאמרתי התגובות היו מעורבות.
מישהי אפילו כתבה לי בפרטי, הריח שלהן דוחה.
לירז סיפרה שהיא אוכלת את הגויאבה בחוץ בגינה,
כי בעלה לא יכול לסבול את הריח.
מכירה את זה טוב, גם אצלנו הבת שלי מאד אוהבת גויאבות,
אבל נאלצת לאפסן אותן במרפסת כי בעלה לא סובל את הריח.
הגויאבות מעוררות מחלקות אבל שתדעו גויאבות מאד עוזרות לתפקוד המוח שלנו.
גויאבות מכילות ויטמינים מסוג B3 ו-B6, כשלשניהם יש יתרונות בריאותיים שמשפיעים על המוח,
גויאבה ביום ואתם מסודרים. שלא לדבר על ריבת גויאבות טעימה שהכנתי.
בזמן הכנת הריבה הוספתי רבע כפית הל שאתם לא מבינים איזה פלאים עשתה לריבה.
אתם חייבים לנסות.
הכנתי מדריך מדוייק איך להכין ריבה עם המון טיפים והכל כאן
איך מכינים ריבה בבית
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
ויש גם את כל מתכוני הריבות והקונפיטורות כאן
מתכונים לריבות וקונפיטורות
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו8 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרות שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לריבת גויאבה ביתית
מה צריך בשביל מתכון לריבת גויאבה ביתית?
5 גויאבות
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון סחוט
רבע כפית הל
רבע כפית ציפורן-אם אתם ממש אמיצים
איך מכינים מתכון לריבת גויאבה ביתית?
שוטפים את הגויאבות וחותכים לריבועים.
שמים בסיר עם סוכר ולימון ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסיר רתח, מוסיפים את ההל,
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה.
מוסיפים את המים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
בודקים שהנוזלים לא נגמרים,
ועושים את "מבחן הצלחת" בואו תראו פה –איך מכינים ריבה בבית
מעקרים צנצנות – חשוב מאד
ואחרי שהריבה מוכנה מעבירים לצנצנות.
ריבה סופר מיוחדת במינה!
