חייבת להודות בפניכם, בגדול, אני לא אוהבת עגבניות.
סלט בסדר, מטבוחה סבבה, אבל ככה לאכול עגבניה לא אוהבת.
אם כבר – רק עגבניות שרי וקטנטנות.
הקטנות בזנים החדשים בהחלט כן.
לא יודעת, משהו בחמיצות של העגבניה לא באה לי טוב.
כל אחד והשריטה שלו ואני יש לי שריטה עם עגבניות.
לכבוד ראש השנה אחותי ביקשה שאכין ריבת עגבניות שרי.
אתם כבר מכירים את המחלה של אחותי לריבות ולכן הכנתי לה את הריבה או הקונפיטורה אם לדייק בשמות.
הנוהל פשוט.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו45 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם מדריך מדוייק –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
אז איך מכינים ריבת עגבניות שרי?
שוטפים את עגבניות השרי,
חלק מהן חציתי הרוב השארתי שלמות.
הוספתי הסוכר הלימון וכל יתר התבלינים ונתתי לעגבניות לנוח כמה שעות.
בזמן הבישול הצבע משתנה
והייתי חייבת לצלם
כמה שהיו יפות.
אז כן, אני לא אוהבת עגבניות
אבל את הריבה/קונפיטורה הזו
אי אפשר להפסיק לאכול.
העגבניות שמתפוצצות בפה
המתיקות עם טיפת חמצמצות
עושה את העבודה לגמרי!
אני משתגעת איך כל פעם מחדש
ריבה. כולה ריבה!
מצליחה להפתיע אותי בטעמיה.
לעוד מתכונים של ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ריבת עגבניות שרי
סוויט טיפ:
כדי שהריבה/הקונפיטורה תישאר לאורך זמן
יש לעקר את הצנצנות בהם ניצוק את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ומפעילים.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה הצנצנת ממלאים בריבה/קונפיטורה.
סוגרים הצנצנת היטב.
מה צריך בשביל ריבת עגבניות שרי?
1 קופסת עגבניות שרי – בערך כחצי קילו
כוס סוכר
מיץ לימון סחוט מחצי לימון
מקל וניל
מקל קינמון
איך מכינים ריבת עגבניות שרי?
אני השארתי את רוב עגבניות השרי שלמות ורק אחדות חציתי באמצע.
מניחים בסיר את העגבניות, סוכר, לימון, מקל קינמון ומקל וניל ושוכחים לכמה שעות.
אחרי כמה שעות שמים על האש, מבשלים ומביאים לרתיחה.
אחרי שרותח, מנמיכים האש, מערבבים מדי פעם ומבשלים עוד כשעה.
צנצנות ריקות מעקרים במיקרו כדקה ושמים את העונג הזה בפנים.
תהנו חברימים!