Go Back Email Link
סו בורק בורקס מים טורקי

סו בורק בורקס מים טורקי

סוויט דולי
ברוקס מים עם גבינה תרד הכי טעים שאכלתם אבר!
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 20 דקות
סוג מנה מתכונים למאפים מלוחים
מטבח מטבח ישראלי

מה צריך
  

  • 1 חבילה עלי פילו - שימרית
  • 2 כפות שמן
  • 3 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 400 גרם תרד
  • 250 גרם גבינה מלוחה/פטה

איך מכינים
 

  • קוצצים עלי תרד טרי, קצוצים דק, אין צורך לבשל
  • שמים את עלי התרד בקערה ומוסיפים גבינה מלוחה מגורדת מערבבים
  • שוברים את הביצים בקערה וטורפים לבלילה אחידה
  • מוסיפים לביצים את המים והשמן ומערבבים לבלילה אחידה
  • משמנים תבנית
  • פורסים את עלי הפילו ליד, לא צריך שיהיו מכוסים יש 14 דפים תשימו לב.
  • מרפדים את התבנית עם 2 עלי פילו
  • לוקחים 2 עלי פילו וטובלים בקערה עם בלילת הביצים ושמים על הדפים בתבנית
  • עוד 2 דפים טובלים בקערה ומעבירים לתבנית, ועוד 2 דפים טובלים בקערה ומעבירים
  • גם אם הדפים נקרעים לא קרה כלום! ממשיכים
  • מפזרים על הדפים הספוגים בבלילה מחצית מכמות התרד והגבינה
  • על התרד והגבינה משטחים עוד דף פילו טבול בבלילה
  • את החצי השני של התרד והגבינה מפזרים על הדף
  • מכסים את תערובת הגבינה והתרד עם דף פילו נוסף ומרטיבים בבלילה
  • את הדפים שנשארו משטחים כל אחד לחוד על הבלילה. על הדף לפני אחרון יוצקים את שאריות הבלילה של הביצים
  • את הדף האחרון מהדקים היטב ועם סכין חורצים פסים לאורך ולרוחב
  • מדליקים תנור ל - 180 מעלות, אני אפיתי בטורבו
  • מכניסים את התבנית ל-20 דקות ואופים את הבורקס
  • אצלי אחרי 20 דקות העלים היו שחומים והבורקס היה מוכן תבדקו אצלכם איך זה עובד
  • מוציאים, מגישים עם צזיקי, ביצים קשות והמשפחה שלכם תודה לכם מיליונים!
Keyword סו בורק בורקס מים טורקי