סו בורק בורקס מים טורקי עם תרד וגבינה, הוא הבורקס הכי טעים שתכינו!
יואו-יואו-יואו אתם תקחו ביס ויעוף לכם הפוני לגמרי! גם מי שאין לו פוני!
סו בורק, הוא בורקס טורקי שמתפצח בפה בטעם מיוחד. הטורקים מכינים את הבורקס הזה מעלי יופקה.
אבל מאיפה נמצא עכשיו עלי יופקה? אז הנה טריק היסטרי, שיעזור לכם להכין בורקס אלוהי!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו75 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
מכינים את הבורקס עם עלי פילו שטובלים אותם בבלילה, ו-ADONAY! אתם תעופו על הבורקס הזה,
כמו שלא עפתם על שום בורקס, ואומרת לכם את זה יווניה שנושמת בורקס מהיום שנולדה.
הכנתי סרטון מדוייק שלב אחרי שלב איך מכינים את הקסם הזה
בואו תראו באינסטוש את הבורקס בלייב
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
סו בורק, או בשמו בורקס מים טורקי שהכנתי עם תרד וגבינה, הוא ממש קל הכנה.
שלב אחרי שלב תכינו ותראו איך תהייה לכם תבנית בורקס מושלמת, שיתחסל במקום!
את התרד אין צורך לבשל לפני, שוטפים, חותכים ושמים בקערה.
מכינים בלילה של ביצים, מים ושמן ומערבבים
טובלים את עלי הפילו בתערובת
ומעבירים לתבנית
מוסיפים את תערובת התרד והגבינות
מסדרים שוב שכבה של עלי פילו,
ושוב עלי פילו
בסרטון שהכנתי תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
בסוף, תסמנו חתכים על גבי דפי הפילו
תדליקו תנור, תחכו שיתחמם
ותבנית לתנור
חלום!!
חשוב מאד – לאכול חם!
מחפשים מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תכינו ליד ביצים קשות חומות
איך מכינים ביצים קשות חומות
קצת צזיקי ליד
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים
סלט או שניים ליד
מתכונים לסלטים
ויש לכם ארוחת ערב מושלמת!
סט קופסאות מושלם לאיחסון
מבית פוד אפיל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
ערוץ היוטיוב שלי עם מלא סרטי אוכל מחכה לכם.
נכנסים ליוטיוב, ללינק שלמטה,
לוחצים על הפעמון האדום כדי להירשם
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו64 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סו בורק בורקס מים טורקי
——————
סו בורק בורקס מים טורקי
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה עלי פילו - שימרית
- 2 כפות שמן
- 3 ביצים
- חצי כוס שמן
- 1 כוס מים
- 400 גרם תרד
- 250 גרם גבינה מלוחה/פטה
Instructions
- קוצצים עלי תרד טרי, קצוצים דק, אין צורך לבשל
- שמים את עלי התרד בקערה ומוסיפים גבינה מלוחה מגורדת מערבבים
- שוברים את הביצים בקערה וטורפים לבלילה אחידה
- מוסיפים לביצים את המים והשמן ומערבבים לבלילה אחידה
- משמנים תבנית
- פורסים את עלי הפילו ליד, לא צריך שיהיו מכוסים יש 14 דפים תשימו לב.
- מרפדים את התבנית עם 2 עלי פילו
- לוקחים 2 עלי פילו וטובלים בקערה עם בלילת הביצים ושמים על הדפים בתבנית
- עוד 2 דפים טובלים בקערה ומעבירים לתבנית, ועוד 2 דפים טובלים בקערה ומעבירים
- גם אם הדפים נקרעים לא קרה כלום! ממשיכים
- מפזרים על הדפים הספוגים בבלילה מחצית מכמות התרד והגבינה
- על התרד והגבינה משטחים עוד דף פילו טבול בבלילה
- את החצי השני של התרד והגבינה מפזרים על הדף
- מכסים את תערובת הגבינה והתרד עם דף פילו נוסף ומרטיבים בבלילה
- את הדפים שנשארו משטחים כל אחד לחוד על הבלילה. על הדף לפני אחרון יוצקים את שאריות הבלילה של הביצים
- את הדף האחרון מהדקים היטב ועם סכין חורצים פסים לאורך ולרוחב
- מדליקים תנור ל - 180 מעלות, אני אפיתי בטורבו
- מכניסים את התבנית ל-20 דקות ואופים את הבורקס
- אצלי אחרי 20 דקות העלים היו שחומים והבורקס היה מוכן תבדקו אצלכם איך זה עובד
- מוציאים, מגישים עם צזיקי, ביצים קשות והמשפחה שלכם תודה לכם מיליונים!
היי, נראה מדהים, איזה גבינה להוסיף אם לא שמים תרד, וגם האם אפשר להחליף את המים בחלב?
בהחלט אפשר להחליף את החלב במים, לא עשיתי מעולם לכן אולי זה יפגע קצת בטעם. תוסיפי עוד כ – 200 גרם גבינה. אני מציעה שתוסיפי גבינה מלוחה מגורדת. בהצלחה!