איך מכינים ביצים קשות חומות חמינדוס.
שתמיד נאכל ביצים בשמחות, אבל ביצים קשות חומות, חמינדוס,
מזכירות לי דווקא רגעי אבל.
אתם יודעים שבתקופת האבלות אסור למתאבלים להכין דברים,
וכך יצא שבפעמים הראשונות שהגעתי לשבעה, נכנסתי למטבח, לעזור בהכנות.
דודה שלי נתנה לי ערימת ביצים קשות חומות אמרה לי לקלף כי צריך להגיש לאורחים.
עמדתי ליד הכיור, שטפתי את הביצים, כי היו עדיין מלוכלכות באבקת הקפה,
שטפתי והכנתי בקערה את כל הביצים השלמות.
גמרתי לשטוף, לקחת צלחת והתחלתי לפרוס את הביצים לשתיים.
דודה שלי כמעט התעלפה
"מה את עושה??"
"חותכת את הביצים כדי להגיש לאורחים"
"אטיו! אסור! אסור לחתוך את הביצים, צריך להגיש אותן שלמות"
וככה למדתי שביצים קשות חומות חמינדוס מגישים שלמות רק באבל.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן29 – מתכונים לווטצ'אפ
לכן בארוחות השבת או כמעט תמיד
אתם יכולים לחצות את הביצים לשניים,
מלח כמובן אבל אבא שלי היה מפזר עליהן המון פלפל שחור
ומגישים לשולחן.
בשביל להכין ביצים קשות חומות, חמינדוס, צריך סבלנות.
אפשר להכניס את הביצים לחמין ולמחרת יהיו לכם ביצים חומות,
אבל אפשר להכין גם ביצים קשות חומוס על הגז.
ככה ראיתי שנים איך מכינים את הביצים
בסיר שמים ביצים, מכסים במים קרים, חובה.
מוסיפים קפה שחור ועלים של בצל שיהיו בסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש להכי קטנה ושוכחים את הביצים על הגז.
בזמן הבישול הקליפה מתבקעת ונוצרים הפסים החומים ההורסים על הביצה.
והנה כמה טיפים על ביצים קשות:
יש לכם ביצים חומות או לבנות?
זה לא משנה הצבע, כי זה קשור אך ורק לתרנגולת שהטילה את הביצים.
מצאתם ביצה במקרר, איך תדעו אם היא רכה או קשה?
שימו על השולחן וסובבו אותה. אם תגלגל במהירות היא קשה.
הכנתם ביצים קשות ורוצים לשים במקרר, איך שמים?
עדיף לעטוף את הביצים, כדי שריחות לא יחדרו לביצה.
למה להכניס את ביצים בזמן הבישול למים קרים?
כדי שלא יתבקעו על ההתחלה והחלבון ינזל החוצה.
יש לכם עוד שאלות על ביצים?
תשאלו. בשביל זה אני כאן.
לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים,
אוכל יווני סלוניקאי לחצו כאן
מתכונים יוונים
מתכונים לעוד סלטים במקום אחד
מתכונים לסלטים
ואם אתם מחפשים מה לאכול ליד הסלטים בבקשה
מתכונים לבורקס בכל הטעמים
איך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס


מה צריך לאיך מכינים ביצים קשות חומות, חמינדוס?
6 ביצים – או כמספר הסועדים
מים קרים לכסות את הביצים
כף קפה שחור
עלים של בצל – כל השאריות ממגרת הבצל
איך מכינים הביצים קשות חומות, חמינדוס?
ממלאים סיר במים קרים מוסיפים פנימה כף קפה שחור ומערבבים.
מוסיפים את הביצים בעדינות פנימה,
מוסיפים את עלי הבצל ומביאים לרתיחה.
אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים על האש הכי נמוכה 5-6 שעות.
לאט – לאט!
אם המים עומדים להיגמר מוסיפים כל פעם מעט מים.
לאחר שהביצים השחימו, מכבים את האש ומשאירים את הביצים במים.
מגישים לשולחן השמח חתוכות!!
שיהיה לכם רק בשמחות אהובות ואהובים.
פנינה כהן
גם אני ממוצא יווני אמא שלי נולדה בסלוניקי ואני למדתי שביצים חומות עושים כך סמים ביצים בסיר ממלאים במים ועל הגז בלי קפה ובלי קליפות בצל אך ורק מים ולהשאיר על אש נמוחה 4-5 שעות ויש לכם ביצים חומות ממש ממש בתעם של ביצים שיוצאים מחמין בתהבון
תודה רבה פנינה. גם אמא ואבא נולדו בסלוניקי ועלו לארץ בשנות השלושים עם ההורים שלהם להקים את נמל חיפה. תודה רבה מאד!