Go Back Email Link
לחם שיפון ללא לישה

לחם שיפון ללא לישה

סוויט דולי
לחם שיפון ללא לישה עם זיתים שחורים, לחם טבעוני נהדר
Prep Time 20 minutes
Cook Time 6 hours 30 minutes
Total Time 6 hours 50 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 כוס קמח לבן רגיל
  • 2 כוסות קמח שיפון מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 1 כוס זיתים ללא חרצנים, פרוסים

Instructions
 

  • שמים בקערה את כל סוגי הקמח עם השמרים ומערבבים
  • מוסיפים מלח ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה אחידה
  • מגלענים את הזיתים, מוסיפים את הזיתים ומערבבים הכל ביחד
  • הבצק צמיגי ודביק וזה בסדר
  • מעבירים למקום סגור ל-6 שעות, או לילה
  • מוציאים את הקערה ומגלים שהבצק תפח
  • מערבבים את הבצק לעיסה אחידה
  • מקמחים תבנית אפייה ומעבירים את הבצק לתבנית
  • מפזרים מעל זיתים שחורים נוספים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחם
  • אופים כארבעים דקות עד שהלחם משחים
  • מוציאים מקררים על רשת שהלחם לא יתרטב מלמטה
  • עם קצת שמן זית וחומץ בלסמי טובלים חתיכות ונהדרים מכל ביס!
Keyword לחם שיפון ללא לישה