מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
לחם שיפון ללא לישה

לחם שיפון ללא לישה עם זיתים שחורים,לחם טבעוני נהדר

שתף
הדפסה
לחם שיפון ללא לישה
מה צריך

1 כוס קמח לבן
2 כוסות קמח שיפון מלא
כפית מלח
כף שמרים
2 ורבע כוסות מים
כוס זיתים שחורים חתוכים

סוויט טיפ

העיסה דביקה וצמיגית וכדי להסיר את העיסה מהידיים,
למדתי טריק מאופה מומחה,
במקום לשטוף במים, מפזרים קמח על הידיים ומשפשפים
את השאריות לתוך הבלילה. עובד אש!

מה צריך

1 כוס קמח לבן
2 כוסות קמח שיפון מלא
כפית מלח
כף שמרים
2 ורבע כוסות מים
כוס זיתים שחורים חתוכים

סוויט טיפ

העיסה דביקה וצמיגית וכדי להסיר את העיסה מהידיים,
למדתי טריק מאופה מומחה,
במקום לשטוף במים, מפזרים קמח על הידיים ומשפשפים
את השאריות לתוך הבלילה. עובד אש!

לחם שיפון ללא לישה

לחם שיפון ללא לישה עם זיתים שחורים הוא לחם טבעוני לחלוטין וטעים כל כך.

הכנתי לכם סרטון שתראו איך בקלות הכנתי אותו

אחרי חג השבועות אחותי הודיעה לי שזהו, צריכים לחזור למסלול והיא אוכלת רק לחם מקמח כוסמין או שיפון. אז הכנתי לחם שיפון. למה קמח שיפון?

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן   –
האינסטגרם של סוויטדולי

גרעיני השיפון ידועים כבעלי תכולה גבוהה של רכיבים תזונתיים רבים: הם עשירים בסיבים תזונתיים.
קמח שיפון עשיר במינרלים מגנזיום, מנגן וברזל. יש בו בשפע גם לגננים, חומרים שעוזרים לשמירה על לחץ דם תקין ועל רמה תקינה של כולסטרול בדם.
הוא מכיל סיבים תזונתיים בכמות גדולה, בערך פי שניים מאשר בקמח חיטה מלא.
בריא יותר מקח רגיל, פחות גלוטן מקמח רגיל, הזדמנות מצויינת להכין איתו לחם.

הכנתי את לחם השיפון ללא לישה, שזה אומר לערבב את כל הקמח עם השמרים והמים בקערה וזהו.

אגב, קמח שיפון אוהב יותר נוזלים מקמח רגיל.
הכנתי בלילה, שמתי במקום סגור(מיקרו) והלכתי לישון.

לחם שיפון ללא לישה

בבוקר העברתי לתבנית לאפייה
פיזרתי מעל זיתים שחורים ולתנור
יצא נפלא!
טעם לחם השיפון הוא טיפה חמצמץ כמו בלחם מחמצת
אבל זה ממש שולי והוא פשוט נהדר.
במיוחד קלות ההכנה שלו.

לחם שיפון ללא לישה

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן72 – מתכונים לווטצ'אפ

רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

עוד מתכונים לחם ולחלות כאן
מתכונים לחם וחלות

תראו כמה פריך ונהדר יצא לאחר האפייה
מבחוץ קריספי מבפנים רך – מושלם!

לחם שיפון ללא לישה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

שמן זית, חומץ בלסמי ואתם מסודרים
לא צריך יותר כלום!

לחם שיפון ללא לישה

לחם שיפון ללא לישה

 



לחם שיפון ללא לישה

לחם שיפון ללא לישה

סוויט דולי
לחם שיפון ללא לישה עם זיתים שחורים, לחם טבעוני נהדר
זמן הכנה 20 דקות
זמן בישול/אפייה 6 hrs 30 דקות
זמן כולל 6 hrs 50 דקות
סוג מנה מתכונים ללחם וחלות
מטבח מטבח ישראלי

מה צריך
  

  • 1 כוס קמח לבן רגיל
  • 2 כוסות קמח שיפון מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 ורבע כוסות מים
  • 1 כוס זיתים ללא חרצנים, פרוסים

איך מכינים
 

  • שמים בקערה את כל סוגי הקמח עם השמרים ומערבבים
  • מוסיפים מלח ומערבבים
  • מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה אחידה
  • מגלענים את הזיתים, מוסיפים את הזיתים ומערבבים הכל ביחד
  • הבצק צמיגי ודביק וזה בסדר
  • מעבירים למקום סגור ל-6 שעות, או לילה
  • מוציאים את הקערה ומגלים שהבצק תפח
  • מערבבים את הבצק לעיסה אחידה
  • מקמחים תבנית אפייה ומעבירים את הבצק לתבנית
  • מפזרים מעל זיתים שחורים נוספים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הלחם
  • אופים כארבעים דקות עד שהלחם משחים
  • מוציאים מקררים על רשת שהלחם לא יתרטב מלמטה
  • עם קצת שמן זית וחומץ בלסמי טובלים חתיכות ונהדרים מכל ביס!
Keyword לחם שיפון ללא לישה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?