Go Back Email Link
בקלוואה שטרודל מבצק פילו

בקלוואה שטרודל מבצק פילו

סוויט דולי
בקלוואה שטרודל מבצק פילו עם סירופ סוכר חלומי
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 40 mins
Course מתכונים לעוגות
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק פילו שימרית
  • 2 תפוחים ירוקים מגורדים
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • רבע כוס שמן

סירופ סוכר

  • חצי כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית לימון סחוט

Instructions
 

  • מגרדים את התפוחים או במעבד מזון או בפומפיה ושמים בקערה
  • מוסיפים סוכר חום, קינמון, אגוזים קצוצים ומערבבים הכל ביחד,
  • משמנים תבנית ושמים עליה דף פילו ומשמנים אותו
  • ככה מניחים 5 עלי פילו אחד על גבי השני ומשמנים כל אחד מהם
  • מחלקים את כמות תערובת התפוחים לשניים
  • מניחים מחצית מהכמות על דפי הפילו ומשטחים על כל התבנית
  • מניחים 4 עלי פילו על התפוחים ומשמנים כל פעם את הדפים
  • מוסיפים את החצי השני של תערובת התפוחים על גבי עלי הפילו
  • מכסים את התפוחים עם עלי הפילו כל פעם משמנים את הדפים
  • מכסים את כל התבנית עם עלי הפילו
  • לאחר שהנחנו את כל דפי הפילו מסמנים מעויינים על גבי הדף העליון
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבקלוואה שטרודל לעשרים דקות או קצת יותר
  • תלוי בחום התנור, עד שהדפים משחימים לגמרי
  • בינתיים מכינים את סירופ הסוכר.
  • בסיר קצת שמים את המים, הסוכר, הוניל הלימון ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים את האש
  • כשהתבנית יוצאת מהתנור יוצקים עליה את סירופ הסוכר
  • זהו! זה השלב שעם סכין פורסים ומחסלים מעויין אחרי מעויין. בתיאבון!
Keyword בקלוואה שטרודל מבצק פילו