Go Back Email Link
חלה במילוי מוצרלה מארבע רצועות

חלה במילוי מוצרלה מארבע רצועות

סוויט דולי
חלה במילוי מוצרלה מארבע רצועות רכה ונהדרת
Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course מתכונים ללחם וחלות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • ביצה טרופה לציפוי מעל

Instructions
 

  • שמים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב
  • מוסיפים את השמן ונותנים למיקסר לעבוד
  • מוסיפים את המים כל פעם כוס ונותנים למיקסר לעבוד
  • נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק נתפס על וו הלישה סימן שהבצק שלנו מוכן
  • מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט, משמנים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק פנימה
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק תפיחה של שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו
  • מוציאים מהקערה ולשים להוצאת האוייר
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים, מכל כדור נכין חלה אחת
  • כל כדור מחלקים ל- 4 חלקים
  • כל כדור מרדדים עם מערוך ומגלגלים לרולדה ארוכה
  • ככה מכינים ארבע רולדות
  • את הרולדות מרדדים ומותחים היטב
  • שתיים מתוך ארבע הרצועות ממלאים במוצרלה מגורדת וסוגרים את הרולדה
  • את שתי הצמות עם המוצרלה נצפה גם במוצרלה
  • מניחים את ארבעת הרולדות וקולעים צמה לפי הסרטון שלמעלה
  • בסיום, מהדקים היטב את הקצוות
  • מורחים בביצה טרופה ושומשום ונותנים לחלה לתפוח עוד כחצי שעה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלה ואופים כשלושים דקות עד שהיא משחימה
  • מוציאים מהתנור ומקררים על רשת. חלום של חלה!
Keyword חלה במילוי מוצרלה מארבע רצועות