בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמיקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות.
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר, יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
בינתיים מכינים את המילוי. מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים והקינמון לעיסה אחידה. אני מעדיפה להעביר לשקית זילוף ככה יותר קל לעבוד. אפשר גם עם כפית.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל כדור למשטח דק וקורצים עיגולים בבצק. באמצע כל עיגול שמים מהמלית. את שאריות הבצק מרימים, נשתמש בהם לסיבוב הבא.
מסביב לעיגולי הבצק מורחים ביצה טרופה, כדי שאוזני המן לא יפתחו בזמן האפייה. מקפלים לצורת משולשים. מברישים בביצה טרופה.
מניחים את אוזני המן בתבנית אפייה לתפיחה נוספת של כחצי שעה לפחות. לפני שמכניסים לתנור, לוחצים עוד פעם על הפינות, להדק את הבצק, כדי שהבצק לא יפתח באפייה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשאוזני המן יוצאות מהתנור, מברישים עליהם סירופ סוכר וטורפים!!
חג שמח וטעים אהובות ואהובים!