Go Back Email Link
אוזני המן שמרים במילוי תמרים

אוזני המן שמרים במילוי תמרים

סוויט דולי
אוזני המן מבצק שמרים במילוי תמרים ואגוזים המעמולים של פורים
Prep Time 1 hour 50 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Course אוזני המן שמרים במילוי תמרים
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

לבצק

  • 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
  • 1.5 כפות שמרים יבשים (25 גרם שמרים רטובים)
  • 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
  • 3/4 כוס חלב פושר (150 מל' חלב פושר)
  • 3/4 כוס סוכר (75 גרם)
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • ביצה טרופה לציפוי

למילוי

  • 1 קופסא ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזים טחונים
  • 1/4 כפית קינמון

זיגוג לאחר אפיה

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • חצי מקל וניל

Instructions
 

  • בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
  • עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמיקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
  • בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות.
  • אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר, יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
  • אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
  • בינתיים מכינים את המילוי. מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים והקינמון לעיסה אחידה. אני מעדיפה להעביר לשקית זילוף ככה יותר קל לעבוד. אפשר גם עם כפית.
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל כדור למשטח דק וקורצים עיגולים בבצק. באמצע כל עיגול שמים מהמלית. את שאריות הבצק מרימים, נשתמש בהם לסיבוב הבא.
  • מסביב לעיגולי הבצק מורחים ביצה טרופה, כדי שאוזני המן לא יפתחו בזמן האפייה. מקפלים לצורת משולשים. מברישים בביצה טרופה.
  • מניחים את אוזני המן בתבנית אפייה לתפיחה נוספת של כחצי שעה לפחות. לפני שמכניסים לתנור, לוחצים עוד פעם על הפינות, להדק את הבצק, כדי שהבצק לא יפתח באפייה.
  • מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
  • כשאוזני המן יוצאות מהתנור, מברישים עליהם סירופ סוכר וטורפים!!
  • חג שמח וטעים אהובות ואהובים!
Keyword אוזני המן