מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
אוזני המן שמרים במילוי תמרים

אוזני המן מבצק שמרים במילוי תמרים ואגוזים המעמולים של פורים

שתף
הדפסה
אוזני המן שמרים במילוי תמרים
מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

מה צריך

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

אוזני המן שמרים במילוי תמרים

אוזני המן שמרים במילוי תמרים יצאו פשוט חלום!
החלטתי השנה לגוון בנושא אוזני המן והכנתי
אוזני המן עם בצק שמרים.

אוזני המן שמרים במילוי תמרים הם המעמולים של פורים.
ביסים קטנים ונהדרים – כל כך טעימים!

מכינים בצק שמרים, קורצים עיגולים, מניחים מלית באמצע
הטריק החשוב, לצפות את השוליים עם ביצה טרופה,
על מנת שהבצק לא יפתח בזמן האפייה.

אוזני המן שמרים במילוי תמרים

מהדקים את שולי הבצק היטב.
לאחר ההתפחה, לפני שתכניסו לתנור,
תהדקו שוב את הבצק על מנת שאוזני המן ישארו מושלמים ויפים.

אוזני המן שמרים במילוי תמריםהם באמת מיוחדים במינם.
טעימים-טעימים במיוחד כשהם קצת חמים,
שזו ממש בעיה.

אוזני המן שמרים במילוי תמרים

והצטרפו עכשיו לקבוצת האוכל שלנו
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו14 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

עוד מתכונים לפורים תמצאו כאן
מתכונים לפורים

אוזני המן שמרים במילוי תמרים

אוזני המן שמרים במילוי תמרים


מה צריך בשביל אוזני המן שמרים במילוי תמרים?

לבצק:
500 גרם קמח – 3.5 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים או 25 ג' שמרים רטובים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75גרם סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

ביצה טרופה לציפוי

למילוי
1 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזים טחונים
רבע כפית קינמון

זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי מקל וניל

איך מכינים עוגת שושני שמרים ושוקולד?

בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה.
מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות.

אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
אחרי שהבצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי.

בינתיים מכינים את המילוי.
מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים והקינמון לעיסה אחידה.
אני מעדיפה להעביר לשקית זילוף ככה יותר קל לעבוד.
אפשר גם עם כפית.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
מרדדים כל כדור למשטח דק וקורצים עיגולים בבצק.
באמצע כל עיגול שמים מהמלית.
את שאריות הבצק מרימים, נשתמש בהם לסיבוב הבא.
מסביב לעיגולי הבצק מורחים ביצה טרופה,
כדי שאוזני המן לא יפתחו בזמן האפייה.
מקפלים לצורת משולשים.
מברישים בביצה טרופה.

מניחים את אוזני המן בתבנית אפייה לתפיחה נוספת של כחצי שעה לפחות.
לפני שמכניסים לתנור, לוחצים עוד פעם על הפינות,
להדק את הבצק, כדי שהבצק לא יפתח באפייה.

מחממים תנור ל – 180 מעלות. כשהתנור חם, אופים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהבצק משחים.
כשאוזני המן יוצאות מהתנור, מברישים עליהם סירופ סוכר
וטורפים!!
חג שמח וטעים אהובות ואהובים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?