Go Back Email Link
מתכון לאורז עם אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא

אורז אפונה וקציצות מבית אמא

סוויט דולי
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים בסיר אחד
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • לאורז – אָרוֹז
  • 1 כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה

  • 1 בצל חתוך לריבועים
  • 4 כפות שמן
  • 1 שקית אפונה קפואה
  • 11/2 כוסות מים
  • רבע כפית מלח

קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 ביצים
  • מלח לפי טעם
  • פלפל לפי טעם
  • שום כתוש לפי טעם
  • חצי כוס פירורי לחם או קמח מצות
  • חצי כוס שמן

Instructions
 

  • לאורז – אָרוֹז
  • שמים בסיר את כל המרכיבים: השמן, האורז, המלח, והמים.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים עד לאידוי הנוזלים כשלושים דקות. להסיר מהאש,  לפתוח המכסה, לערבב בעדינות, לכסות המכסה עם מפית נקיה ולכסות שוב את הסיר לפחות לחצי שעה. האדים יקלטו בתוך המפית והאורז יצא לכם “אחד-אחד”.
  • קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס
  • לערבב הבשר עם הביצים והתבלינים, להוסיף פרורי לחם וליצור כדורים.לחמם מחבת עם שמן ולטגן הקציצות בשני הצדדים.
  • אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה
  • לטגן בסיר את הבצל עד שנהיה שחום. להוסיף המים ולהביא לרתיחה, להוסיף האפונה והמלח ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
  • אחרי חצי שעה להוסיף את הקציצות לאפונה לספיגת הטעמים ולבשל עוד כחצי שעה עד שהמים מתאדים והאפונה משנה צבעה.
  • מגישים כמו הקוסמת:
    בכוס יין דוחסים היטב 4-5 כפות מהאורז. הופכים הכוס על צלחת ההגשה ובזהירות דופקים קלות על הכוס עד שהאורז יוצא בצורה מושלמת. מזליפים מעט קטשופ מעל או רסק עגבניות. בצד מניחים את האורז והאפונה.
  • בתיאבון חברימים!
Keyword אורז אפונה וקציצות מבית אמא