לאורז – אָרוֹז
שמים בסיר את כל המרכיבים: השמן, האורז, המלח, והמים.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים עד לאידוי הנוזלים כשלושים דקות. להסיר מהאש, לפתוח המכסה, לערבב בעדינות, לכסות המכסה עם מפית נקיה ולכסות שוב את הסיר לפחות לחצי שעה. האדים יקלטו בתוך המפית והאורז יצא לכם “אחד-אחד”.
קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס
לערבב הבשר עם הביצים והתבלינים, להוסיף פרורי לחם וליצור כדורים.לחמם מחבת עם שמן ולטגן הקציצות בשני הצדדים.
אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה
לטגן בסיר את הבצל עד שנהיה שחום. להוסיף המים ולהביא לרתיחה, להוסיף האפונה והמלח ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
אחרי חצי שעה להוסיף את הקציצות לאפונה לספיגת הטעמים ולבשל עוד כחצי שעה עד שהמים מתאדים והאפונה משנה צבעה.
מגישים כמו הקוסמת:בכוס יין דוחסים היטב 4-5 כפות מהאורז. הופכים הכוס על צלחת ההגשה ובזהירות דופקים קלות על הכוס עד שהאורז יוצא בצורה מושלמת. מזליפים מעט קטשופ מעל או רסק עגבניות. בצד מניחים את האורז והאפונה. בתיאבון חברימים!