אורז אפונה וקציצות מבית אמא
אורז אפונה וקציצות הוא תבשיל מבית אמא או כמו שנקרא בלדינו – אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס.
אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו, זה לאוכל של אמא שלי.
אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא זה מאכל הדגל, מתכון לאורז עם אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא
מעבר לטעם, שגם אם נורא אתאמץ ואשתדל לא אוכל לשחזר, היצירתיות בה הגישה את המנות הייתה עוצרת נשימה,
עוד לפני שהשפים ידעו לאיית את המילה “צילחות”, היא כבר עשתה זאת.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
“לאט-לאט זה צריך להתבשל” היה משפט המפתח שלה.
הסבלנות, הדייקנות, שימת לב לפרטים הקטנים, לא פלא שהמאכלים שלה היו מופלאים.
אחד מהם הוא המנה היתה מתכון לאורז עם אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא
“אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה אי קִיפְטִיקָאס” נדמה כי זה המאכל הלאומי שלנו ” אָרוֹז קוֹן פִינְזֶלָה ” אורז עם אפונה.
תבטלו ותגידו, אפשר לחשוב! מה אפשר כבר לעשות עם אורז אפונה וקציצות?
היתרון האדיר מגישים בצלחת אחת.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו75 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לעוד מתכונים של בשר רק לחצו כאן
מתכונים לבשר
אמא שלי, הקוסמת, לקחה כוס לאלכוהול רחבת שוליים, כוס מרטיני כזאת שרואים בסרטים של ג’ימס בונד.
מילאה את הכוס באורז והפכה על הצלחת, זה נראה כמו פירמידה הפוכה.
מעל טפטפה טיפות רסק עגבניות ופתאום, קסם- הר געש מתפרץ.
את האפונה פיזרה מסביב והקציצות נחו להן בתוך האפונה.
אני לעולם לא אשכח את קריאות ההתפעלות כשהיא הגישה את הצלחות לאורחים.
אם יש משהו שחרוט לי בזיכרון מהילדות זו הארוחה הזו עם הפירמידה הלבנה של האורז.
אורז אפונה וקציצות תמיד יחרט בזכרוני כתבשיל מבית אמא. עד היום אורז הוא המאכל הלאומי שלי.
האורז הלבן הוא האורז שאני הכי אוהבת.
את האפונה מבשלים “במים חומים” ולקראת סוף הבישול מוסיפים את הקציצות.
לעוד מתכונים של ירקות רק לחצו כאן – מתכונים לירקות
מתכונים נוספים לאורז תמצאו כאן
מתכונים לאורז
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אורז אפונה וקציצות בסיר אחד
אורז אפונה וקציצות מבית אמא
סוויט דוליIngredients
- לאורז – אָרוֹז
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה
- 1 בצל חתוך לריבועים
- 4 כפות שמן
- 1 שקית אפונה קפואה
- 11/2 כוסות מים
- רבע כפית מלח
קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 ביצים
- מלח לפי טעם
- פלפל לפי טעם
- שום כתוש לפי טעם
- חצי כוס פירורי לחם או קמח מצות
- חצי כוס שמן
Instructions
- לאורז – אָרוֹז
- שמים בסיר את כל המרכיבים: השמן, האורז, המלח, והמים.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים עד לאידוי הנוזלים כשלושים דקות. להסיר מהאש, לפתוח המכסה, לערבב בעדינות, לכסות המכסה עם מפית נקיה ולכסות שוב את הסיר לפחות לחצי שעה. האדים יקלטו בתוך המפית והאורז יצא לכם “אחד-אחד”.
- קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס
- לערבב הבשר עם הביצים והתבלינים, להוסיף פרורי לחם וליצור כדורים.לחמם מחבת עם שמן ולטגן הקציצות בשני הצדדים.
- אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה
- לטגן בסיר את הבצל עד שנהיה שחום. להוסיף המים ולהביא לרתיחה, להוסיף האפונה והמלח ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
- אחרי חצי שעה להוסיף את הקציצות לאפונה לספיגת הטעמים ולבשל עוד כחצי שעה עד שהמים מתאדים והאפונה משנה צבעה.
- מגישים כמו הקוסמת:בכוס יין דוחסים היטב 4-5 כפות מהאורז. הופכים הכוס על צלחת ההגשה ובזהירות דופקים קלות על הכוס עד שהאורז יוצא בצורה מושלמת. מזליפים מעט קטשופ מעל או רסק עגבניות. בצד מניחים את האורז והאפונה.
- בתיאבון חברימים!
מה צריך ואיך מכינים אורז אפונה וקציצות תבשיל מבית אמא
לאורז – אָרוֹז
כוס אורז לבן
2 כוסות מים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח או לפי הטעם
שמים בסיר את כל המרכיבים: השמן, האורז, המלח, והמים.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים עד לאידוי הנוזלים כשלושים דקות.
להסיר מהאש, לפתוח המכסה, לערבב בעדינות, לכסות המכסה עם מפית נקיה ולכסות שוב את הסיר לפחות לחצי שעה.
האדים יקלטו בתוך המפית והאורז יצא לכם “אחד-אחד”.
קציצות עם בשר – קִיפְטִיקָאס
1 ק”ג בשר
2 ביצים
מלח, פלפל שחור ושום כתוש – לפי הטעם
חופן פטרוזיליה קצוצה
כחצי כוס פרורי לחם – בפסח יש להשתמש בפרורי קמח מצה
כחצי כוס שמן לטיגון הקציצות
לערבב הבשר עם הביצים והתבלינים, להוסיף פרורי לחם וליצור כדורים.
לחמם מחבת עם שמן ולטגן הקציצות בשני הצדדים.
אפונה ירוקה – פִינְזֶלָה
1 בצל חתוך לריבועים
4 כפות שמן
1 שקית אפונה קפואה
כוס-כוס וחצי מים
מלח – לפי הטעם
לטגן בסיר את הבצל עד שנהיה שחום.
להוסיף המים ולהביא לרתיחה, להוסיף האפונה והמלח ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.
אחרי חצי שעה להוסיף את הקציצות לאפונה לספיגת הטעמים ולבשל עוד כחצי שעה עד שהמים מתאדים והאפונה משנה צבעה.
מגישים כמו הקוסמת:
בכוס יין דוחסים היטב 4-5 כפות מהאורז. הופכים הכוס על צלחת ההגשה ובזהירות דופקים קלות על הכוס עד שהאורז יוצא בצורה מושלמת. מזליפים מעט קטשופ מעל או רסק עגבניות. בצד מניחים את האורז והאפונה.
בתיאבון חברימים!