Go Back Email Link
אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

סוויט דולי
אורז עם פירות יבשים מקורמלים אורז נהדר וקל הכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לט"ו בשבט
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות פירות יבשים מכל הסוגים
  • רבע כוס שומשום
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 מקל וניל
  • 1 מקל קינמון

Instructions
 

הכנת הפירות היבשים

  • אתם יכולים להשתמש בפירות יבשים מכל הסוגים: פירות יבשים מכל הסוגים: אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות, צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים
  • ראשית שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם סוכר, קינמון ווניל
  • מפזרים סוכר מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחציעד שהמים נהפכים לנוזל כהה.

מכינים אורז:

  • בסיר שמים אורז, מים, שמן, מלח ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז ונוצרים חורים
  • מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסירונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.

הגשת המנה:

  • מחלקים את האורז לשניים – חצי מערבבים עם הפירות היבשיםומניחים על גבי שכבת אורז לבנה. טעים טעים!
Keyword אורז עם פירות יבשים מקורמלים