אורז עם פירות יבשים מקורמלים
סוויט דולי
אורז עם פירות יבשים מקורמלים אורז נהדר וקל הכנה
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 30 minutes mins
Course מתכונים לט"ו בשבט
Cuisine מטבח ישראלי
- 2 כוסות אורז
- 4 כוסות מים
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות פירות יבשים מכל הסוגים
- רבע כוס שומשום
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 מקל וניל
- 1 מקל קינמון
הכנת הפירות היבשים
אתם יכולים להשתמש בפירות יבשים מכל הסוגים: פירות יבשים מכל הסוגים: אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות, צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים
ראשית שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם סוכר, קינמון ווניל
מפזרים סוכר מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחציעד שהמים נהפכים לנוזל כהה.
מכינים אורז:
בסיר שמים אורז, מים, שמן, מלח ומביאים לרתיחה
לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז ונוצרים חורים
מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסירונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.
Keyword אורז עם פירות יבשים מקורמלים