מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים מקורמלים, מתכון טבעוני נפלא לט"ו בשבט

שתף
הדפסה
אורז עם פירות יבשים מקורמלים
מה צריך

2 כוסות אורז
4 כוסות מים
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם

2 כוסות מלאות פירות יבשים מכל הסוגים:
אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות,
צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים,
רבע כוס שומשום
1 כוס סוכר
כוס מים.
מקל וניל, מקל קינמון.

מה צריך

2 כוסות אורז
4 כוסות מים
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם

2 כוסות מלאות פירות יבשים מכל הסוגים:
אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות,
צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים,
רבע כוס שומשום
1 כוס סוכר
כוס מים.
מקל וניל, מקל קינמון.

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז הוא המאכל האהוב עלי.
תנו לי אורז אדום, אורז לבן, אורז בטעמים, הכל הולך.
לפני שנים אבא של חברה שלי הלך לדיאטיקנית בשביל שתגיד לו מה לא לאכול,
כי אם היא תגיד אולי זה יעזור. אחרי שגמרה להגיד לו מה לא לאכול לארוחת בוקר,
אמרה לו, בצהריים אתה צריך לאכול כף אורז,
אין בעיה אמר לה, אני אוכל אורז עם כף.

כן. גם אני מסוגלת לאכול אורז עם כף.
לכבוד ט"ו בשבט, החלטתי לשדרג את האורז ולהכין אותו עם פירות יבשים.
לא, זה לא טנזיה, זה דומה אבל לא.
כי בשביל להכין טנזיה מטגנים בצל, מוסיפים פירות יבשים וגם פלפל ומלח.

אני לא טיגנתי בצל, מכל טוב פירות היבשים שמתי בסיר, תוכלו לראות בעצמכם.
אגוזים, ואגוזים ברזילאים, שקדים, משמשים, חמוציות, צימוקים ואפילו קצת שומשום.
הוספתי סוכר, קינמון, סוכר, מים ובשלתי לאט לאט.
תוכלו לראות כאן בדיוק איך הכנתי:

 הוספתי גם שזיפים שחורים
שנתנו מתיקות נפלאה לפירות היבשים
וגם צבעו את הכל בצבע חום נפלא.
השומשום גם הוסיף טעם.
יצאה מנה של פירות יבשים מקורמלים נהדרת!

אורז עם פירות יבשים לא טנזיה

בדרך כלל מפזרים את הפירות על האורז מלמעלה.
אני חילקתי את האורז לשניים.
חצי "נקי" על הצלחת ואת החצי השני עירבבתי עם הפירות היבשים
הנחתי שכבה נוספת על שכבת האורז.
האורז מתערבב עם השקדים, הצימוקים,
המלוח עם המתוק מתערבבים ויש לכם מנה משובחת של טעמים.

לעוד מתכונים של ט"ו בשבט רק לחצו כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מכיוון שאורז הוא המאכל האהוב עלי תוכלו למצוא עוד מתכונים עם אורז פה –
מתכונים עם אורז

יש לי חברה בשם כרמל שיש לה בלוג בסלונה בשם פיקנטריה והיא מכינה יופי של מאכלים,
לכבוד ט"ו בשבט הכינה מתכון לתפוצ'פיס כרמל – שתוכלו למצוא אותו פה – מתכון לתפוצ'יפס כרמל

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

אורז עם פירות יבשים מקורמלים

 

כל המידות – כוס בינלאומית.

מה צריך בשביל אורז עם פירות יבשים מקורמלים?

2 כוסות אורז
4 כוסות מים
4 כפות שמן
מלח לפי הטעם

2 כוסות מלאות פירות יבשים מכל הסוגים:
אגוזים, שקדים, שזיפים חתוכים לפרוסות,
צימוקים, חמוציות, אגוזים ברזילאים,
רבע כוס שומשום
1 כוס סוכר
כוס מים.
מקל וניל, מקל קינמון.

הכנת הפירות היבשים:
ראשית שמים את כל הפירות היבשים בסיר עם סוכר, קינמון ווניל.
מפזרים סוכר מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי
עד שהמים נהפכים לנוזל כהה.

מכינים אורז:
בסיר שמים אורז, מים, שמן, מלח ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהמים נספגים באורז
ונוצרים חורים בתוך האורז.
מורידים מהאש, פותחים את הסיר שמים מגבת מטבח, מכסים את הסיר
ונותנים לאדים להספג במגבת ולגרום לאורז להיות אחד-אחד.

הגשת המנה:
מחלקים את האורז לשניים – חצי מערבבים עם הפירות היבשים
ומניחים על גבי שכבת אורז לבנה.
טעים – טעים!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?