Go Back Email Link
אורז קשת בענן בשלושה צבעים

אורז קשת בענן בשלושה צבעים

סוויט דולי
אורז קשת בענן אחד אחד בשלושה צבעים עם טריק סודי
Prep Time 1 hour
Cook Time 50 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לאורז
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 3 כוסות אורז
  • 6 כוסות מים
  • 3 כפיות מלח
  • 6 כפיות שמן קנולה
  • רבע כפית כורכום
  • 3 חוטי זפרן
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות וילי פוד 1
  • 2 כפות רסק עגבניות וילי פוד

Instructions
 

אורז לבן

  • יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
  • מטגנים מעט את האורז
  • מוסיפים 2 כוסות מים, כפית מלח מערבבים ומביאים לרתיחה
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש מכסים חצי את הסיר ומבשלים עד שהאורז מוכן
  • כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. האדים יפתחו את האורז והאורז שלנו יהיה אחד אחד.

אורז צהוב

  • יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
  • מטגנים מעט את האורז
  • מוסיפים כפית מלח ורבע כפית כורכום, את חוטי הזעפן ומטגנים הכל ביחד
  • מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, המים שלנו יהיו צהובים
  • לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש מכסים חצי את הסיר ומבשלים
  • לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף עד שהאורז מוכן
  • כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.

אורז אדום

  • יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
  • מטגנים מעט את האורז
  • מוסיפים 2 כוסות מים, רסק עגבניות, קוצצים עגבניות מהעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהאורז רתח, מנמיכים את האש ומבשלים
  • לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף
  • אחרי רבע שעה עוד פעם מערבבים עם מזלג, ככה האורז לא ידבק
  • כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.

אורז עם גזר

  • יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
  • מוסיפים לסיר שני גזרים מרוסקים, כפית מלח ומטגנים הכל ביחד
  • מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה
  • אחרי שהאורז רתח, מנמיכים את האש ומבשלים
  • לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף
  • כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.

הגשת האורז

  • בתבנית מסדרים את האורז בצבעים כדי שכולם ייהנו. בתיאבון וחג שמח.