יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
מטגנים מעט את האורז
מוסיפים 2 כוסות מים, רסק עגבניות, קוצצים עגבניות מהעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
אחרי שהאורז רתח, מנמיכים את האש ומבשלים
לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף
אחרי רבע שעה עוד פעם מערבבים עם מזלג, ככה האורז לא ידבק
כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.