אורז קשת בענן בשלושה צבעים הכנתי, אחרי שוילי פוד איתגרו אותי להכין מנת אורז מיוחדת לחג. מיד נזכרתי באמא שלי שתהייה בגן עדן שאצלה כל מנת אורז היתה חלום. היא גם לימדה אותי טריק היסטרי שהאורז יצא אחד-אחד.
אני השתמשתי באורז DAAWAT של וילי פוד.
תשמעו, אצלנו משתגעים על אורז וכבר ניסיתי מיליון סוגים, הפעם נדהמתי מהאיכות של האורז. הוא לוקח בהליכה כל סוג אחר של אורז שהכנתי. אי אפשר לטעות עם האורז הזה. כל סיר יצא לי האורז אחד אחד.
כדי ששולחן החג שלנו יהיה חגיגי, הכנתי אורז בשלושה צבעים, אחד יותר טעים מהשני וכל אחד נפלא בטעמו.
הטריק הסודי שלי להכנת אורז – אחרי שהאורז מוכן, תפתחו את המכסה, תכסו את האורז עם מגבת מטבח, ותסגרו את המכסה על המגבת מטבח. זהו. תנו לאורז לעמוד ככה עד ההגשה. האדים יספגו במגבת המטבח והאורז שלכם יהיה אחד אחד.

הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
מחפשים עוד מתכונים לפסח? בבקשה
מתכונים לפסח
מנה חגיגית לשולחן החג

בואו תגישו עם התבנית הנהדרת שבתמונה
תבנית עגולה קוטר 22/7 2.5 ליטר
לפרטים ורכישה
תבנית עגולה קוטר 22/7 2.5 ליטר

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם–
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו71 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אתם תהנו להכין את האורז הזה. ממש משובח.

אורז קשת בענן בשלושה צבעים

המתכון בשיתוף "וילי פוד"
אורז קשת בענן בשלושה צבעים
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות אורז
- 6 כוסות מים
- 3 כפיות מלח
- 6 כפיות שמן קנולה
- רבע כפית כורכום
- 3 חוטי זפרן
- 1 קופסה עגבניות מרוסקות וילי פוד 1
- 2 כפות רסק עגבניות וילי פוד
Instructions
אורז לבן
- יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
- מטגנים מעט את האורז
- מוסיפים 2 כוסות מים, כפית מלח מערבבים ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש מכסים חצי את הסיר ומבשלים עד שהאורז מוכן
- כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. האדים יפתחו את האורז והאורז שלנו יהיה אחד אחד.
אורז צהוב
- יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
- מטגנים מעט את האורז
- מוסיפים כפית מלח ורבע כפית כורכום, את חוטי הזעפן ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, המים שלנו יהיו צהובים
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש מכסים חצי את הסיר ומבשלים
- לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף עד שהאורז מוכן
- כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.
אורז אדום
- יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
- מטגנים מעט את האורז
- מוסיפים 2 כוסות מים, רסק עגבניות, קוצצים עגבניות מהעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
- אחרי שהאורז רתח, מנמיכים את האש ומבשלים
- לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף
- אחרי רבע שעה עוד פעם מערבבים עם מזלג, ככה האורז לא ידבק
- כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.
אורז עם גזר
- יוצקים לסיר 2 כפות שמן ומוסיפים כוס אורז לבן שטוף ומיובש
- מוסיפים לסיר שני גזרים מרוסקים, כפית מלח ומטגנים הכל ביחד
- מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה
- אחרי שהאורז רתח, מנמיכים את האש ומבשלים
- לאחר רבע שעה פותחים, מערבבים עם מזלג ומכסים עם מכסה, חצי כיסוי לא עד הסוף
- כשהאורז מוכן, מרימים את המכסה, מכסים במגבת מטבח נקיה וסוגרים את הסיר. משאירים את הסיר עם המגבת עד זמן ההגשה.
הגשת האורז
- בתבנית מסדרים את האורז בצבעים כדי שכולם ייהנו. בתיאבון וחג שמח.