Go Back Email Link
מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

אושפלאו עוף אורז וירקות

סוויט דולי
אושפלאו עוף אורז וירקות, ארוחה שלמה בסיר אחד
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לעוף
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 2 בצל חתוכים חצי ירח דק דק
  • חצי כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס חומוס מבושל
  • 3 גזרים חתוכים לגפרורים
  • כרעי עוף
  • 4 שיני שום
  • חצי כוס צימוקים
  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • 100 גרם צנוברים קלויים

Instructions
 

  • מטגנים את הבצלים עם המלח והסוכר עד שהבצל מזהיב.
  • אחרי כמה דקות טיגון מוסיפים את הקינמון
  • מנמיכים את האש ומבשלים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  • כאשר הבצל שחום, מוסיפים את גפרורי הגזר ומטגנים את הגזר.
  • אחרי שהגזר התרכך מעט מוסיפים את העופות ומטגנים את העופות מכל הצדדים.
  • מוסיפים לעופות את את גרגרי החומוס, שום, צימוקים ומערבבים הכל ביחד
  • מאדים הכל ביחד כחצי שעה בסיר עם מכסה מכוסה
  • אחרי שהגזר התרכך והעוף התרכך מוסיפים את האורז
  • מטגנים את האורז עם העוף, מערבבים הכל ביחד מספר דקות
  • מוסיפים מים רתוחים ומערבבים הכל ביחד
  • מתבלים במלח פלפל שחור ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן
  • אחרי שהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוץ
  • מפזרים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד
Keyword אושפלאו עוף אורז וירקות