אושפלאו עוף אורז וירקות, הכנתי ב"פשוט לבשל" הסדנה בה הייתי מנטורית.
טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה.
בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלו
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
תכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלו
ואי אפשר בלי לשבח גם את שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!
הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.
אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחד
נותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים
ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלו
יש לי גם מתכון נהדר בשבילכם – רק ללחוץ כאן – עוף ממולא עם אורז בתנור
אין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.
עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן –
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות
אושפלאו עוף אורז וירקות
סוויט דוליIngredients
- 2 בצל חתוכים חצי ירח דק דק
- חצי כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס חומוס מבושל
- 3 גזרים חתוכים לגפרורים
- כרעי עוף
- 4 שיני שום
- חצי כוס צימוקים
- 2 כוסות אורז
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כוס שמיר קצוץ
- 100 גרם צנוברים קלויים
Instructions
- מטגנים את הבצלים עם המלח והסוכר עד שהבצל מזהיב.
- אחרי כמה דקות טיגון מוסיפים את הקינמון
- מנמיכים את האש ומבשלים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- כאשר הבצל שחום, מוסיפים את גפרורי הגזר ומטגנים את הגזר.
- אחרי שהגזר התרכך מעט מוסיפים את העופות ומטגנים את העופות מכל הצדדים.
- מוסיפים לעופות את את גרגרי החומוס, שום, צימוקים ומערבבים הכל ביחד
- מאדים הכל ביחד כחצי שעה בסיר עם מכסה מכוסה
- אחרי שהגזר התרכך והעוף התרכך מוסיפים את האורז
- מטגנים את האורז עם העוף, מערבבים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפים מים רתוחים ומערבבים הכל ביחד
- מתבלים במלח פלפל שחור ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן
- אחרי שהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוץ
- מפזרים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד