בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח
מוציאים מהקערה, לשים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב לצורת לחם
שמים בתבנית אפיה ולעוד שעה התפחה
מחממים תנור ל – 180 מעלות
מורחים את הלחם עם מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,אפשר שומשום, הכל הולך.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה
אחרי חמישים דקות תבדקו. גם אם זה נראה לכם אפוי, אני ממליצה לבדוק עם קיסם שעדיין באמצע נאפה
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר
טעים טעים טעים!