רוצים לדעת איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא בבית, לחם כוסמין מקמח מלא טבעוני לגמרי?
בואו תשמעו סיפור.
אחותי מצטיינת בלשמור על המשקל. בניגוד לי שלא מצליחה להגיד לא למתוקים ודברים טעימים,
הבחורה שומרת על משקלה ועובדת על כך קשה.
בזמן האחרון היא החליטה שהיא צריכה להוריד עוד מאתיים גרם ממשקלה
(סתםסתם אני צוחקת עליה כי אני ירוקה מקנאה ברור לכם נכון?)
והתחילה תוכנית חדשה והודיעה לי שלחם כוסמין זה הלחם היחיד שהיא אוכלת.
למה כוסמין?
כי כוסמין בריא יותר. בשבילכם הלכתי וחפרתי קצת במאמרים.
הכוסמין הוא סוג של דגן. לגלוטן של הכוסמין יש תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה
ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם שונה ומעט מתקתק.
הכוסמין עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חלבונים, סיבים ומינרליים.
בכך הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן.
תוכלו לקרא את כל היתרונות כאן .
הכנתי סרטון בו הכנתי לחמניות מקמח כוסמין תוכלו לראות את התהליך כאן
אם זה נשמע לכם מפחיד, זה ממש לא!
לעבוד עם קמח כוסמין זה בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל
רק את המים מוסיפים ממש בזהירות
כדי שהבצק לא יהיה רך מדי
מעבירים להתפחה כמו לחם רגיל,
אני שמתי את הלחם כוסמין כבר בתבנית להתפחה
וכך הוא נראה כשיצא מהתנור.
חתיך הורס!

ואו!

לחם כוסמין מקמח מלא – יצא רך מושלם!
פרסמתי לפרוסות והקפאתי כל ארבע פרוסות ביחד,
כדי לשמור על הטריות.

וגם שושי שימחה אותי מאד!
https://www.facebook.com/sweettdooly/videos/1669061126503106/

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית
איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1ורבע כוס מים חמימים
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
- מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד
- מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב
- מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
- מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד
- על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות
- הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש
- סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד
- שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית
- בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה
- לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
- אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן
- אחרי שעה וחצי, הכדור תפח
- מוציאים מהקערה, לשים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב לצורת לחם
- שמים בתבנית אפיה ולעוד שעה התפחה
- מחממים תנור ל – 180 מעלות
- מורחים את הלחם עם מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,אפשר שומשום, הכל הולך.
- אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה
- אחרי חמישים דקות תבדקו. גם אם זה נראה לכם אפוי, אני ממליצה לבדוק עם קיסם שעדיין באמצע נאפה
- כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר
- טעים טעים טעים!

