רוצים לדעת איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא בבית, לחם כוסמין מקמח מלא טבעוני לגמרי?
בואו תשמעו סיפור.
אחותי מצטיינת בלשמור על המשקל. בניגוד לי שלא מצליחה להגיד לא למתוקים ודברים טעימים,
הבחורה שומרת על משקלה ועובדת על כך קשה.
בזמן האחרון היא החליטה שהיא צריכה להוריד עוד מאתיים גרם ממשקלה
(סתםסתם אני צוחקת עליה כי אני ירוקה מקנאה ברור לכם נכון?)
והתחילה תוכנית חדשה והודיעה לי שלחם כוסמין זה הלחם היחיד שהיא אוכלת.
למה כוסמין?
כי כוסמין בריא יותר. בשבילכם הלכתי וחפרתי קצת במאמרים.
הכוסמין הוא סוג של דגן. לגלוטן של הכוסמין יש תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה
ולכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם שונה ומעט מתקתק.
הכוסמין עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חלבונים, סיבים ומינרליים.
בכך הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן.
תוכלו לקרא את כל היתרונות כאן .
אז תגידו לי אתם לא אצטרף לאחותי לחיים בריאים יותר?
לכן החלטתי להכין לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא.
אם זה נשמע לכם מפחיד, זה ממש לא!
לעבוד עם קמח כוסמין זה בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל
רק את המים מוסיפים ממש בזהירות
כדי שהבצק לא יהיה רך מדי

מעבירים להתפחה כמו לחם רגיל,
אני שמתי את הלחם כוסמין כבר בתבנית להתפחה
וכך הוא נראה כשיצא מהתנור.
חתיך הורס!
השוס היה כשפרסתי לפרוסות את לחם הכוסמין אחרי שהתקרר
ואו!
אחותי הזהירה אותי שהוא צריך להיות קשה יותר
לא יודעת על מה היא מדברת
לחם כוסמין מקמח מלא – יצא רך מושלם!
פרסמתי לפרוסות והקפאתי כל ארבע פרוסות ביחד,
כדי לשמור על הטריות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
וגם שושי שימחה אותי מאד!
איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית
איך מכינים לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא בבית.אחותי הכניסה אותי לקטע הבריאותי ובזכותה הכנתי לחם כוסמין מקמח כוסמין מלא.לחם כוסמין שהוא טבעוני ובלי טיפת סוכר.קל להכנה ויש לכם שלב אחרי שלב בדיוק איך מכינים.בואו אתם תהנו מאד, המתכון כאן – http://sweetdooly.co.il/17670יום שני בריא וטעים גם לכם!
פורסם על ידי Sweet Dooly ב- יום שני, 9 באפריל 2018
איך מכינים לחם כוסמין מלא בבית


סוויט טיפ:
בנושא השמרים:
אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אפשר שמרים רטובים, אפשר קוביה.
1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
אם משתמשים בקוביה במתכון יש להשתמש בחצי קוביה.
שמרים טריים יש להמיס במים חמימים(ששייכים למתכון) עם כפית סוכר וכף קמח.
מערבבים ביחד, שמים בצד כעשר דקות עד שהעיסה תוססת ולאחר מכן מוסיפים למתכון.
אני השתמשתי במתכון בשתי כפיות של שמרית.
הכנתי את הלחם הזה כמה פעמים,
הכנתי גם עם שמרים יבשים. חצי קילו קמח כוסמין עם 2 כפיות שמרים יבשים
והלחם יצא מעולה!
מה צריך בשביל להכין לחם כוסמין מקמח מלא בבית?
500 גרם קמח כוסמין
2 כפיות שמרים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
כוס – כוס ורבע מים פושרים (כוס בינלאומית)
איך מכינים לחם כוסמין מקמח מלא בבית?
בקערת מיקסר שמים את הקמח. משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את המלח ומערבבים סיבוב אחד.
מוסיפים את השמרים מערבבים עוד סיבוב.
מוסיפים את השמן המיקסר ממשיך לעבוד על מהירות איטית
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
על מהירות איטית-בינונית שלוש ארבע דקות.
הבצק אמור להיות בסוף כדור רך וגמיש.
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
שהמיקסר ימשיך לעבוד עוד 7 עד 8 דקות לפחות במהירות בינונית.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אני נוהגת לשים במיקרו (לא מפעילה!!!) כי המקום חמים וקטן.
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח.
מוציאים מהקערה, לשים אותו, מוציאים את האויר, לשים שוב לצורת לחם.
שמים בתבנית אפיה ולעוד שעה התפחה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מורחים את הלחם עם מעט שמן ומפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת, אם תבחרו אפשר שיבולת שועל,
אפשר שומשום, הכל הולך.
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
אחרי חמישים דקות תבדקו. גם אם זה נראה לכם אפוי, אני ממליצה לבדוק עם קיסם שעדיין באמצע נאפה.
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
טעים טעים טעים!