Go Back Email Link
לימונים כבושים שמכינים בבית

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

סוויט דולי
איך מכינים לימונים כבושים בבית? הדרך הקלה להכנת לימון כבוש
Prep Time 20 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 20 minutes
Course מתכונים לירקות
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 5 לימונים
  • חצי כוס מלח גס
  • חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • ראשית, מכינים את הצנצנת של הלימונים וחייבים לעקר אותה, כדי שהלימונים ישמרו.
  • אפשר לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקןהמים ולייבש אותה היטב.
  • אפשר גם לשים לדקה במיקרו ובזהירות להוציא כי הצנצנת חמה.
  • פורסים את הלימונים לפרוסות דקות.
  • מרוקנים את הלימונים מהחרצנים רצוי עם מזלג כמה שפחות לגעת בידיים
  • מערבבים בקערית את המלח עם הפפריקה.
  • שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
  • טובלים פרוסת לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני, מנערים ומכניסים לצנצנת
  • בדיוק כמו שמכינים שניצלים אבל הפעם עם פרוסות הלימון
  • ויש לנער היטב את הלימון לפני ששמים בצנצנת.
  • טובלים את הפרוסות ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת.
  • כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד
  • יוצקים מעל את מיץ הלימון, מכסים בשמן זית
  • סוגרים את הצנצנת ושמים על החלון או על השיש לפחות לשלושה ימים, אני השארתי חמישה ויצאו משובחים!
  • מוציאים כל פעם לימון עם מזלג נקי כדי למנוע כניסת חיידקים. בתיאבון!
Keyword איך מכינים לימונים כבושים בבית?