איך מכינים לימונים כבושים בבית? לימון כבוש הטעים הזה, הנהדר הזה.
כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון – לימון כבוש מתכון.
מתכון ללימון כבוש, איך מכינים לימונים כבושים בבית
מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר.
מתכון לימונים כבושים זה קל וזה פשוט.
חברה שאלה אותי: זה לימון כבוש טריפוליטאי? מתכון ללימון כבוש טוניסאי? לימון כבוש מתכון מרוקאי?
אני לא יודעת מאיזו תפוצה, אבל בהחלט תלמדו איך מכינים לימון כבוש.
אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
דרך הכנת לימון כבוש פשוטה וקלה. כאן תלמדו איך מכינים לימון כבוש מהיר.
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי

מתכון ללימון כבוש
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה מתוקה או חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.
מציעה לא לשים הרבה מלח על הלימון. פרוסה כן שתיים לא.

שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות!
עכשיו אתם יודעים איך עושים לימון כבוש.
ומסתבר ש – הכנת לימון כבוש זה קל ופשוט.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו32 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
סט אפייה מושלם למטבח
ואם מדברים על איך מכינים לימון כבוש או מתכון לימונים כבושים
אי אפשר שלא להזכיר את עוגת הלימון ההורסת שלי
עוגת לימון שעוד לא טעמתם.
אתם תשתגעו עליה!
אגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!
ויש גם המון מתכונים עם לימונים ללחוץ כאן-
מבחר מתכונים עם לימונים
לימון מוסיף המון! מבחר מתכוני עוגות, סלטים, בשר, הכל עם לימון
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
איך מכינים לימונים כבושים בבית?
איך מכינים לימונים כבושים בבית?
סוויט דוליIngredients
- 5 לימונים
- חצי כוס מלח גס
- חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- 2 כפות שמן זית
- חצי כוס מיץ לימון סחוט
Instructions
- ראשית, מכינים את הצנצנת של הלימונים וחייבים לעקר אותה, כדי שהלימונים ישמרו.
- אפשר לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקןהמים ולייבש אותה היטב.
- אפשר גם לשים לדקה במיקרו ובזהירות להוציא כי הצנצנת חמה.
- פורסים את הלימונים לפרוסות דקות.
- מרוקנים את הלימונים מהחרצנים רצוי עם מזלג כמה שפחות לגעת בידיים
- מערבבים בקערית את המלח עם הפפריקה.
- שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
- טובלים פרוסת לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני, מנערים ומכניסים לצנצנת
- בדיוק כמו שמכינים שניצלים אבל הפעם עם פרוסות הלימון
- ויש לנער היטב את הלימון לפני ששמים בצנצנת.
- טובלים את הפרוסות ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת.
- כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד
- יוצקים מעל את מיץ הלימון, מכסים בשמן זית
- סוגרים את הצנצנת ושמים על החלון או על השיש לפחות לשלושה ימים, אני השארתי חמישה ויצאו משובחים!
- מוציאים כל פעם לימון עם מזלג נקי כדי למנוע כניסת חיידקים. בתיאבון!

