מתכונים
סוויטשופ
בונבונים

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

עוגת לימון במרקם של עוגה בחושה ובתוכה מרקם קרמי, עם טעם של קרם ברולה עדין. עוגת הקסם מיוחדת ליומולדת של הבת שלי.

שתף
הדפסה
עוגת הקסם עוגת לימון
מה צריך

4 ביצים מופרדות
1 כפית אבקת וניל – או שקית סוכר וניל – אבקת וניל קונים בחנויות למוצרי אפייה
150 גרם סוכר – 3/4 כוס
125 גרם חמאה מומסת
115 גרם קמח תופח – 3/4 כוס
3/4+1 כוס חלב בטמפרטורת החדר ( או עשר שניות במקרו אחרי שהוצאנו מהמקרר)
1/4 כוס לימון סחוט
גרידת לימון מלימון אחד
אבקת סוכר – לפיזור על העוגה

 

מה צריך

4 ביצים מופרדות
1 כפית אבקת וניל – או שקית סוכר וניל – אבקת וניל קונים בחנויות למוצרי אפייה
150 גרם סוכר – 3/4 כוס
125 גרם חמאה מומסת
115 גרם קמח תופח – 3/4 כוס
3/4+1 כוס חלב בטמפרטורת החדר ( או עשר שניות במקרו אחרי שהוצאנו מהמקרר)
1/4 כוס לימון סחוט
גרידת לימון מלימון אחד
אבקת סוכר – לפיזור על העוגה

 

עוגת הקסם עוגת לימון

עוגת לימון שעוד לא טעמתם
הכנתי לכם סרטון הכנה מדוייק איך מכינים את עוגת לימון שעוד לא טעמתם שנקראת גם עוגת הקסם.

עוגת לימון שעוד לא טעמתם מגיעה עם סיפור אמיתי.

הפרש הגילאים בין בנותי הוא אחד עשרה וחצי חודשים. קראתם נכון, אין שנה.
פעם, לפני שנים, כשהייתי ילדה בת 20 שנולדה לה תינוקת,
הדעה הרווחת בציבור הייתה ש"כשמניקים לא נכנסים להריון". קשקוש.
כשהתחלתי לשים לב שהריץ'רץ במכנסיים לא נסגר או שהחצאית קטנה עלי, הדחקתי.

בחודש שלישי הבנתי שאין לאן לברוח, זה לא יעלם והתקשרתי לאחותי
הלו-מה-נשמע-מה-העניינים- ואז אמרתי לה
"אני חושבת שאני בהריון"
דממה קלה מעבר לקו
"הלו??"
"מה אמרת?" לחשה
"אמרתי שאני חושבת שאני בהריון"
"מה אתם, חורנים??" נבחה עלי

אבל יש שם למעלה אחד, ששומע ורואה הכל ורק מחכה להנחתות מהרמות שכאלה.
שנה אחרי שילדתי את הקטנה, ילדה אחותי את בנה האמצעי וכשהילד היה בן חצי שנה הטלפון בביתי צלצל.
הלו-מה-נשמע-מה-העניינים- אז! אז אחותי אמרה
"דוּלי, אני בהריון"
………………….
"הלו?? הלו??" קראה מהצד השני
לקחתי כסא, התמתחתי בהנאה, שיכלתי רגל על רגל ובחיוך מדושן עונג דיקלמתי
"מה-אתם-חורנים? אתם-לא-יודעים-לשמור??"

וכך נולדה לה עורכת הדין שלי שמשוגעת על עוגת לימון.
כבר הכנתי עוגת לימון ופאי לימון בכל צורה שהיא.

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו52 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

אולם השנה החלטתי שאני חייבת לחפש עוגה אחרת ומצאתי.

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

חרשתי את האינטרנט ומצאתי אצל  JO COOKS את עוגת לימון המופלאה.

חברימים, עוגה כזו אתם עוד לא טעמתם.
העוגה למעלה במרקם של עוגה בחושה ובתוכה במרקם קרמי,
עם טעם של קרם ברולה עדין. טעם הלימון מאד עדין וטעם הווניל מודגש.

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

יש גם גירסת פרווה לעוגה

עוגת לימון פרווה עוגת הקסם

העוגה פורסמה לראשונה בסלונה
מובן שימחתן את ליבי עם תמונות של העוגה
לאחר מכן ב"רשת" היו קרוב לאלף לייקים,מאות שיתופים והצלחה אדירה.

עוגת לימון שעוד לא טעמתםיש גם, עוגת מוס לימון חלומית עם סיפור הורס!
הכל כאן – מתכון לעוגת מוס לימון חלומית

ואם אתם בעניין עוגות אבל לא עוגות לימון
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן – מתכונים לעוגות

ותודה לאלן שהשאירה מחמאה ענקית באתר
עוגת לימון שעוד לא טעמתם

לסיום, טלי מואב עשתה לי את השבת עם תמונות הנכדים והעוגה.
שבת מבורכת ובריאות לילדים טלי!

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

 

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

סוויט דולי
עוגת לימון במרקם של עוגה בחושה ובתוכה מרקם קרמי, עם טעם של קרם ברולה עדין. עוגת הקסם מיוחדת ליומולדת של הבת שלי.
Prep Time 20 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 1 hr 10 mins
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כפית אבקת וניל או שקית סוכר וניל
  • 150 גרם סוכר (43 כוס)
  • 125 גרם חמאה מומסת
  • 43 כוס קמח תופח (115 גרם)
  • 1 ו 43 כוס חלב
  • 43 כוס מיץ לימון סחוט
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • אבקת סוכר לפיזור על העוגה

Instructions
 

להפריד הביצים ואת החלבונים להקציף עם רבע כוס סוכר עד שהקצף חזק ויציב.

  • בסוכר נשתמש פעמיים - פעם עם החלבונים ופעם עם החלמונים. חצי מהכמות לחלבונים וחצי לחלמונים.
  • להוציא החלבונים מהקערה ולהניח בצד.
  • באותה קערה (כן-כן הקערה מלוכלכת בחלבונים אין שום בעיה תמשיכו לעבוד)
  • לשים את החלמונים, סוכר, כפית וניל, ולהתחיל להקציף עד שהקצף נעשה תפוח ובהיר
  • כשהקצף תפוח ובהיר להאט את פעולת המיקסר ולהוסיף החמאה המומסת ולתת למיקסר לעשות עוד שנים שלושה סיבובים
  • להוסיף מיץ הלימון וגרדת הלימון ועוד סיבוב במיקסר
  • להוסיף את הקמח בעדינות בזמן שהמקסר עובד. לאט לאט בלי למהר
  • העיסה נעשית סמיכה אבל אתם ממשיכים להוסיף הקמח
  • עוצרים את פעולת המיקסר אוספים את הקמח שנשאר על הדפנות מכניסים לעיסה ועוד סיבוב במיקסר
  • להוסיף החלב. כל פעם חצי כוס כשהמיקסר על פעולה איטית. עכשיו יש לנו ממש נוזל צהוב בהיר מאד
  • לעצור המיקסר להוסיף רבע מכמות החלבונים ושהמיקסר יעבוד שוב
  • שלושה סיבובים להוסיף החלבונים שוב פעם, ככה עד הסוף
  • זה יראה כאילו יש לכם קצף לבן מעל התערובת סבבה. זה מעולה
  • תנו למיקסר לעבוד עוד שניים שלושה סיבובים והעוגה שלכם מוכנה
  • לשמן תבנית בחמאה, למזוג פנימה התערובת ולתנור ב -160 מעלות ארבעים עד חמישים דקות
  • אני אפיתי בתבנית פיירקס בגודל 25X40. אפשר גם בגודל יותר קטן 27X17 גם תבנית פיירקס
  • העוגה במרקם שלה מאד רכה בפנים
  • שימו לב בזמן האפייה, העוגה נעשית חומה למעלה, תבדקו עם קיסם אחרי שלושים דקות עם קיסם מה מצבה
  • אני השארתי 40-45  דקות. כשהוצאתי את הקיסם הוא היה מבריק אבל יבש והוצאתי את העוגה מהתנור
  • ל תפחדו להשאיר אותה בתנור עוד חמש דקות כי אני מאמינה שהמרקם למעלה נוצר מהשהייה בתנור
  • למעלה מפזרים אבקת סוכר, מקררים ופשוט נהנים.
Keyword עוגת לימון שעוד לא טעמתם

הסיפור הזה בא לספר לכם, כי ילדת האהבה שלי חוגגת היום יומולדת.

אש ולהבה שמגיל שנה וחצי לא הפסיקה לפטפט.
בגיל חמש מכל הילדים בקייטנה היחידה שהלכה לאיבוד, היא הקטנה.
בגיל שש בויכוח עם אחותה,  הבכורה שהקדימה אותה וסגרה איתי עניינים הודיעה לה"אמא מחליטה בבית ולכן זה יקרה"
הקטנה ירתה במהירות "אמא אולי מחליטה אבל אבא המפרנס העיקרי ולכן שום דבר לא סגור".

כשבגרה והתלבטה מה ללמוד הצעתי לה שתלמד משפטים.
"איזה שטויות אמא, זה בכלל לא בשבילי"
מכיוון שידעתי שיש לי מורדת בבית וללכת נגדה זו הטעות הכי גדולה שיש, ישר הסכמתי איתה,
אבל כשהיה יום פתוח במכללה הצעתי שניסע להתרשם.
כמובן שגם עברנו דרך המזכירות לשאול "כדרך אגב" מה תנאי הקבלה "ובמקרה הכינותי מראש" את כל התעודות שלה.
היתר היסטוריה,  היום הקטנה עורכת דין.

יפה שלי, נסיכה שלי, אהובה שלי, מזל טוב!

סוויט טיפ
הכנתי את העוגה פעמיים כדי להיות בטוחה בהכנתה והסטודנט שלא אוהב עוגת לימון אמר שהיא הורסת.
העוגה קלה להכנה. מקציפים הכל במיקסר ובסוף הבלילה נראית כמו כל בלילה אחרת, אולם לאחר האפיה מתרחש הקסם.
את העוגה מכינים בשני שלבים. ראשית מקציפים החלבונים ושמים בצד.
את החלמונים מקציפים ולאט לאט מוסיפים את אליהם יתר החומרים.
מכיוון שיש לי קערה אחת להקצפה, אחרי שהקצפתי את החלבונים הוצאתי מהקערה,
הנחתי בצד ובאותה קערה (כן-כן, הקערה המלוכלכת!) הוספתי החלמונים והמשכתי בעבודה.
לא קורה כלום.

תעבדו עם המיקסר במהירות איטית זה יעבוד מצויין.
את העוגה לאחר הכנתה אפשר להשאיר בחוץ היא נשמרת נהדר.
שמתי אותה גם במקרר אולם לפי דעתי טעמה טעים יותר כשהיא נשמרת בחוץ.

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?