Go Back Email Link
עוגת לימון שעוד לא טעמתם

עוגת לימון שעוד לא טעמתם

סוויט דולי
עוגת לימון במרקם של עוגה בחושה ובתוכה מרקם קרמי, עם טעם של קרם ברולה עדין. עוגת הקסם מיוחדת ליומולדת של הבת שלי.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לעוגות
Cuisine בישול ישראלי

Ingredients
  

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס
  • 125 גרם חמאה מומסת
  • 115 גרם קמח תופח 3/4 כוס
  • 1 ו-שלושת רבעי כוס חלב
  • רבע כוס מיץ לימון סחוט
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • אבקת סוכר לפיזור על העוגה

Instructions
 

להפריד הביצים ואת החלבונים להקציף עם רבע כוס סוכר עד שהקצף חזק ויציב.

  • בסוכר נשתמש פעמיים - פעם עם החלבונים ופעם עם החלמונים. חצי מהכמות לחלבונים וחצי לחלמונים.
  • להוציא החלבונים מהקערה ולהניח בצד.
  • באותה קערה (כן-כן הקערה מלוכלכת בחלבונים אין שום בעיה תמשיכו לעבוד)
  • לשים את החלמונים, סוכר, כפית וניל, ולהתחיל להקציף עד שהקצף נעשה תפוח ובהיר
  • כשהקצף תפוח ובהיר להאט את פעולת המיקסר ולהוסיף החמאה המומסת ולתת למיקסר לעשות עוד שנים שלושה סיבובים
  • להוסיף מיץ הלימון וגרדת הלימון ועוד סיבוב במיקסר
  • להוסיף את הקמח בעדינות בזמן שהמקסר עובד. לאט לאט בלי למהר
  • העיסה נעשית סמיכה אבל אתם ממשיכים להוסיף הקמח
  • עוצרים את פעולת המיקסר אוספים את הקמח שנשאר על הדפנות מכניסים לעיסה ועוד סיבוב במיקסר
  • להוסיף החלב. כל פעם חצי כוס כשהמיקסר על פעולה איטית. עכשיו יש לנו ממש נוזל צהוב בהיר מאד
  • לעצור המיקסר להוסיף רבע מכמות החלבונים ושהמיקסר יעבוד שוב
  • שלושה סיבובים להוסיף החלבונים שוב פעם, ככה עד הסוף
  • זה יראה כאילו יש לכם קצף לבן מעל התערובת סבבה. זה מעולה
  • תנו למיקסר לעבוד עוד שניים שלושה סיבובים והעוגה שלכם מוכנה
  • לשמן תבנית בחמאה, למזוג פנימה התערובת ולתנור ב -160 מעלות ארבעים עד חמישים דקות
  • אני אפיתי בתבנית פיירקס בגודל 25X40. אפשר גם בגודל יותר קטן 27X17 גם תבנית פיירקס
  • העוגה במרקם שלה מאד רכה בפנים
  • שימו לב בזמן האפייה, העוגה נעשית חומה למעלה, תבדקו עם קיסם אחרי שלושים דקות עם קיסם מה מצבה
  • אני השארתי 40-45  דקות. כשהוצאתי את הקיסם הוא היה מבריק אבל יבש והוצאתי את העוגה מהתנור
  • ל תפחדו להשאיר אותה בתנור עוד חמש דקות כי אני מאמינה שהמרקם למעלה נוצר מהשהייה בתנור
  • למעלה מפזרים אבקת סוכר, מקררים ופשוט נהנים.
Keyword עוגת לימון שעוד לא טעמתם