בסוכר נשתמש פעמיים - פעם עם החלבונים ופעם עם החלמונים. חצי מהכמות לחלבונים וחצי לחלמונים.
להוציא החלבונים מהקערה ולהניח בצד.
באותה קערה (כן-כן הקערה מלוכלכת בחלבונים אין שום בעיה תמשיכו לעבוד)
לשים את החלמונים, סוכר, כפית וניל, ולהתחיל להקציף עד שהקצף נעשה תפוח ובהיר
כשהקצף תפוח ובהיר להאט את פעולת המיקסר ולהוסיף החמאה המומסת ולתת למיקסר לעשות עוד שנים שלושה סיבובים
להוסיף מיץ הלימון וגרדת הלימון ועוד סיבוב במיקסר
להוסיף את הקמח בעדינות בזמן שהמקסר עובד. לאט לאט בלי למהר
העיסה נעשית סמיכה אבל אתם ממשיכים להוסיף הקמח
עוצרים את פעולת המיקסר אוספים את הקמח שנשאר על הדפנות מכניסים לעיסה ועוד סיבוב במיקסר
להוסיף החלב. כל פעם חצי כוס כשהמיקסר על פעולה איטית. עכשיו יש לנו ממש נוזל צהוב בהיר מאד
לעצור המיקסר להוסיף רבע מכמות החלבונים ושהמיקסר יעבוד שוב
שלושה סיבובים להוסיף החלבונים שוב פעם, ככה עד הסוף
זה יראה כאילו יש לכם קצף לבן מעל התערובת סבבה. זה מעולה
תנו למיקסר לעבוד עוד שניים שלושה סיבובים והעוגה שלכם מוכנה
לשמן תבנית בחמאה, למזוג פנימה התערובת ולתנור ב -160 מעלות ארבעים עד חמישים דקות
אני אפיתי בתבנית פיירקס בגודל 25X40. אפשר גם בגודל יותר קטן 27X17 גם תבנית פיירקס
העוגה במרקם שלה מאד רכה בפנים
שימו לב בזמן האפייה, העוגה נעשית חומה למעלה, תבדקו עם קיסם אחרי שלושים דקות עם קיסם מה מצבה
אני השארתי 40-45 דקות. כשהוצאתי את הקיסם הוא היה מבריק אבל יבש והוצאתי את העוגה מהתנור
ל תפחדו להשאיר אותה בתנור עוד חמש דקות כי אני מאמינה שהמרקם למעלה נוצר מהשהייה בתנור
למעלה מפזרים אבקת סוכר, מקררים ופשוט נהנים.