שמים שני סירים על האש.
סיר א’ – שמים ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף – מרתיחים.
בסיר הזה נבשל את הקניידלך
סיר ב’ שמים: כוס – מידה בינלאומית
1 כוס מים, 5 כפות שמן רגיל, כפית מלח מחוקה, רבע כפית פלפל שחור
מביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומורידים מהאש.
מוסיפים1 כוס קמח מצה ובוחשים.
מוסיפים 3 ביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב, מקבלים עיסה אחידה.
כשהמים בסיר א’ רותחים, מרטיבים את הידיים, יוצרים כדורים והופ זורקים לסיר.
מכינים בערך 12-15 כדורים, נותנים להם להתבשל כעשר דקות, אפילו פחות, עד שהם צפים, מעבירים לכלי ריק ומתחילים סיבוב שני.
קניידלך אוורירים טעימים חלומיים! חג שמח