Go Back Email Link
אצבעות כרוב ממולא בתנור

אצבעות כרוב ממולא בתנור

סוויט דולי
אצבעות כרוב ממולא בתנור, כרוב ממולא עם אורז ובשר שנמס בפה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 3 hours
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כוס אורז

לרוטב

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס מים
  • 1 כרוב לבן

Instructions
 

הכנת המילוי

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומוסיפים את הבשר הטחון
  • מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות, בהרט ומערבבים הכל ביחד
  • מועכים ומערבבים את הבשר עד שהוא מפורר ומבושל
  • שוטפים כוס אורז ומוסיפים לתערובת הבשר אחרי שהוא מוכן

הכנת רוטב עגבניות

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומאדים
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, כוס מים ושיני שום כתושות
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה מורידים מהאש ומניחים בצד

כרוב ממולא

  • מניחים את הכרוב על משטח עבודה וחותכים את הכרוב מארבעה צדדים
  • יוצרים מהכרוב מרובע ומפרידים את עלי הכרוב אחד אחרי השני
  • גם את העלים שבתוך הכרוב מהצדדים, מפרידים
  • שמים סיר עם מים על האש ומביאים לרתיחה
  • שמים את העלים בתוך המים מספר דקות עד שהעלים מתרככים
  • חלק מעלי הכרוב קוצצים דק דק ומשטחים על תבנית האפייה
  • מעבירים את העלים למסננת ומסדרים את משטח העבודה
  • חלק מעלי הכרוב הטריים קוצצים, ושמים בתבנית עליה נניח את אצבעות הכרוב
  • מעבירים עלה כרוב למשטח העבודה, שמים כפית מילוי ומגלגלים לאצבע ישרה
  • ככה מכינים את כל עלי הכרוב
  • יוצקים על עלי הכרוב הקצוצים שבתבנית, שתיים - שלוש כפות מהרוטב שבסיר
  • אחד אחרי השני מניחים את אצבעות הכרוב בסידור יפה מסביב לתבנית
  • אפשר לפזר 2-3 כפות מהבשר הטחון על אצבעות הכרוב
  • יוצקים על אצבעות הכרוב את הרוטב שהכנו בסיר
  • מכסים את התבנית שלנו עם נייר אפייה ומכניסים לתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מכניסים את התבנית ואופים כשעה-שעה וחצי
  • עשר דקות לפני סיום הבישול בתנור, מורידים את הנייר ונותנים מכת חום של 200 מעלות לתבשיל
  • מוציאים מהתנור ורואים איך האצבעות ממש נמסות בפה. בתיאבון.
Keyword אצבעות כרוב ממולא בתנור