אצבעות כרוב ממולא בתנור

תבשיל אסדו וצלי בסיר אחד, תבשיל חלומי בטעמו לשולחן השבת

שתף
הדפסה
אצבעות כרוב ממולא בתנור
מה צריך

500 גרם בשר טחון
5 כפות שמן
1 בצל
מלח
פלפל שחור
שום כתוש
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית בהרט
1 כוס אורז
סיר הרוטב
4 כפות שמן
1 בצל
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים
1 כרוב לבן

מה צריך

500 גרם בשר טחון
5 כפות שמן
1 בצל
מלח
פלפל שחור
שום כתוש
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית בהרט
1 כוס אורז
סיר הרוטב
4 כפות שמן
1 בצל
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים
1 כרוב לבן

אצבעות כרוב ממולא בתנור

אצבעות כרוב ממולא בתנור, ממולאות באורז ובשר, תבשיל שמתבשל בתנור לאט לאט. מלפוף מכירים? יופי אז כזה. בטיק טוק רץ סרטון הכנה לכרוב ממולא שנראה לכאורה פשוט וקל הכנה, אז הלכתי לבדוק בשבילכם איך זה עובד. מסקנה, לא להאמין למה שרואים לפעמים בסרטונים כי זה לא בדיוק עובד. אני ניסיתי, בחיי ניסיתי יש גם סרטון שמראה את זה בדיוק ושלא ימכרו לנו לוקשים, סיר גדול אי אפשר להכין בצורה הזו.

בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט

סרטון הכנה שלב אחרי שלב איך מכינים את התבשיל תוכלו לראות כאן

אז כמו שראיתם בסרטון, הטריק הוא לחתוך את הכרוב לארבע. ליצור מרובע מהכרוב וככה העלים נפרדים בקלות ויש לכם דפים למילוי. בתאוריה.

אצבעות כרוב ממולא בתנור

הנה כמו פה למשל, כמובן מאדים את העלים, שמים על משטח עבודה ממלאים ומגלגלים. עד כאן הכל טוב אבל במציאות אחרי חמישה עלים, הריבועים לא היו מושלמים, בתוך הכרוב יש הרי "הרים וגבעות", בואו, ריבועים מושלמים לא היו שם. אז לקחתי עוד כרוב וניסיתי. בסוף הניסויים כל המטבח שלי היה מלא כרוב אבל שלא ימכרו לכם לוקשים, זה לא בדיוק עובד. אני השתמשתי גם בעלים שחתכתי מהצדדים ויצרתי מהם מגולגלים של כרוב וככה יצרתי את אצבעות הכרוב הממולא שלי.

אצבעות כרוב ממולא בתנור

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ

אני גם מילאתי את תחתית הקערה עם כרוב חתוך ועל הכרוב הנחתי את אצבעות הכרוב, פיזרתי קצת מהבשר והאורז מעל יצקתי רוטב ולתנור.

אצבעות כרוב ממולא בתנור

 עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר

אין ויכוח על התוצאה הסופית. הכרוב מתבשל לאט לאט בתנור, מה שגורם לעלי הכרוב להיות רכים-רכים, המילוי טעים ויש לכם ביס נהדר.

אצבעות כרוב ממולא בתנור

 

עוד מתכונים לארוחות בסיר אחד כאן
ארוחות בסיר אחד

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

 

בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

 

אצבעות כרוב ממולא בתנור

 

אצבעות כרוב ממולא בתנור

 

 

אצבעות כרוב ממולא בתנור

סוויט דולי
אצבעות כרוב ממולא בתנור, כרוב ממולא עם אורז ובשר שנמס בפה
Prep Time 50 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 3 hours
Course מתכונים לבשר
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר טחון
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כוס אורז

לרוטב

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס מים
  • 1 כרוב לבן

Instructions
 

הכנת המילוי

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומוסיפים את הבשר הטחון
  • מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות, בהרט ומערבבים הכל ביחד
  • מועכים ומערבבים את הבשר עד שהוא מפורר ומבושל
  • שוטפים כוס אורז ומוסיפים לתערובת הבשר אחרי שהוא מוכן

הכנת רוטב עגבניות

  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומאדים
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, כוס מים ושיני שום כתושות
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה מורידים מהאש ומניחים בצד

כרוב ממולא

  • מניחים את הכרוב על משטח עבודה וחותכים את הכרוב מארבעה צדדים
  • יוצרים מהכרוב מרובע ומפרידים את עלי הכרוב אחד אחרי השני
  • גם את העלים שבתוך הכרוב מהצדדים, מפרידים
  • שמים סיר עם מים על האש ומביאים לרתיחה
  • שמים את העלים בתוך המים מספר דקות עד שהעלים מתרככים
  • חלק מעלי הכרוב קוצצים דק דק ומשטחים על תבנית האפייה
  • מעבירים את העלים למסננת ומסדרים את משטח העבודה
  • חלק מעלי הכרוב הטריים קוצצים, ושמים בתבנית עליה נניח את אצבעות הכרוב
  • מעבירים עלה כרוב למשטח העבודה, שמים כפית מילוי ומגלגלים לאצבע ישרה
  • ככה מכינים את כל עלי הכרוב
  • יוצקים על עלי הכרוב הקצוצים שבתבנית, שתיים - שלוש כפות מהרוטב שבסיר
  • אחד אחרי השני מניחים את אצבעות הכרוב בסידור יפה מסביב לתבנית
  • אפשר לפזר 2-3 כפות מהבשר הטחון על אצבעות הכרוב
  • יוצקים על אצבעות הכרוב את הרוטב שהכנו בסיר
  • מכסים את התבנית שלנו עם נייר אפייה ומכניסים לתנור
  • לתנור שחומם מראש ל 180 מכניסים את התבנית ואופים כשעה-שעה וחצי
  • עשר דקות לפני סיום הבישול בתנור, מורידים את הנייר ונותנים מכת חום של 200 מעלות לתבשיל
  • מוציאים מהתנור ורואים איך האצבעות ממש נמסות בפה. בתיאבון.
Keyword אצבעות כרוב ממולא בתנור

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים