אצבעות כרוב ממולא בתנור, ממולאות באורז ובשר, תבשיל שמתבשל בתנור לאט לאט. מלפוף מכירים? יופי אז כזה. בטיק טוק רץ סרטון הכנה לכרוב ממולא שנראה לכאורה פשוט וקל הכנה, אז הלכתי לבדוק בשבילכם איך זה עובד. מסקנה, לא להאמין למה שרואים לפעמים בסרטונים כי זה לא בדיוק עובד. אני ניסיתי, בחיי ניסיתי יש גם סרטון שמראה את זה בדיוק ושלא ימכרו לנו לוקשים, סיר גדול אי אפשר להכין בצורה הזו.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
סרטון הכנה שלב אחרי שלב איך מכינים את התבשיל תוכלו לראות כאן
אז כמו שראיתם בסרטון, הטריק הוא לחתוך את הכרוב לארבע. ליצור מרובע מהכרוב וככה העלים נפרדים בקלות ויש לכם דפים למילוי. בתאוריה.
הנה כמו פה למשל, כמובן מאדים את העלים, שמים על משטח עבודה ממלאים ומגלגלים. עד כאן הכל טוב אבל במציאות אחרי חמישה עלים, הריבועים לא היו מושלמים, בתוך הכרוב יש הרי "הרים וגבעות", בואו, ריבועים מושלמים לא היו שם. אז לקחתי עוד כרוב וניסיתי. בסוף הניסויים כל המטבח שלי היה מלא כרוב אבל שלא ימכרו לכם לוקשים, זה לא בדיוק עובד. אני השתמשתי גם בעלים שחתכתי מהצדדים ויצרתי מהם מגולגלים של כרוב וככה יצרתי את אצבעות הכרוב הממולא שלי.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
אני גם מילאתי את תחתית הקערה עם כרוב חתוך ועל הכרוב הנחתי את אצבעות הכרוב, פיזרתי קצת מהבשר והאורז מעל יצקתי רוטב ולתנור.
עוד מתכונים לבשר תמצאו כאן
מתכונים לבשר
אין ויכוח על התוצאה הסופית. הכרוב מתבשל לאט לאט בתנור, מה שגורם לעלי הכרוב להיות רכים-רכים, המילוי טעים ויש לכם ביס נהדר.
עוד מתכונים לארוחות בסיר אחד כאן
ארוחות בסיר אחד
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
אצבעות כרוב ממולא בתנור
אצבעות כרוב ממולא בתנור
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר טחון
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית בהרט
- 1 כוס אורז
לרוטב
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כוס מים
- 1 כרוב לבן
Instructions
הכנת המילוי
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומוסיפים את הבשר הטחון
- מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות, בהרט ומערבבים הכל ביחד
- מועכים ומערבבים את הבשר עד שהוא מפורר ומבושל
- שוטפים כוס אורז ומוסיפים לתערובת הבשר אחרי שהוא מוכן
הכנת רוטב עגבניות
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים קוביות בצל ומאדים
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, כוס מים ושיני שום כתושות
- מוסיפים מלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה מורידים מהאש ומניחים בצד
כרוב ממולא
- מניחים את הכרוב על משטח עבודה וחותכים את הכרוב מארבעה צדדים
- יוצרים מהכרוב מרובע ומפרידים את עלי הכרוב אחד אחרי השני
- גם את העלים שבתוך הכרוב מהצדדים, מפרידים
- שמים סיר עם מים על האש ומביאים לרתיחה
- שמים את העלים בתוך המים מספר דקות עד שהעלים מתרככים
- חלק מעלי הכרוב קוצצים דק דק ומשטחים על תבנית האפייה
- מעבירים את העלים למסננת ומסדרים את משטח העבודה
- חלק מעלי הכרוב הטריים קוצצים, ושמים בתבנית עליה נניח את אצבעות הכרוב
- מעבירים עלה כרוב למשטח העבודה, שמים כפית מילוי ומגלגלים לאצבע ישרה
- ככה מכינים את כל עלי הכרוב
- יוצקים על עלי הכרוב הקצוצים שבתבנית, שתיים - שלוש כפות מהרוטב שבסיר
- אחד אחרי השני מניחים את אצבעות הכרוב בסידור יפה מסביב לתבנית
- אפשר לפזר 2-3 כפות מהבשר הטחון על אצבעות הכרוב
- יוצקים על אצבעות הכרוב את הרוטב שהכנו בסיר
- מכסים את התבנית שלנו עם נייר אפייה ומכניסים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל 180 מכניסים את התבנית ואופים כשעה-שעה וחצי
- עשר דקות לפני סיום הבישול בתנור, מורידים את הנייר ונותנים מכת חום של 200 מעלות לתבשיל
- מוציאים מהתנור ורואים איך האצבעות ממש נמסות בפה. בתיאבון.