Go Back Email Link
באגט מקמח כוסמין עם זיתים

באגט מקמח כוסמין עם זיתים

סוויט דולי
בגט פריך ורך בריא וטבעוני
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכון לחלות ולחם
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 500 גרם קמח כוסמין
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס פרוסות זיתים

Instructions
 

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, משתמשים בוו לישה.
  • מוסיפים את השמרים ומערבבים עם הקמח הכל ביחד
  • המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
  • מוסיפים את השמן, מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר להמשיך לעבוד
  • מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
  • משאירים את המיקסר על מהירות איטית בינונית כשלוש עד ארבע דקות
  • סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
  • נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד שמונה דקות עד שהבצק נהפך לכדור רך וגמיש.
  • בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
  • את טבעות הזיתים מוסיפים בסוף, תסננו מהמים היטב,
  • אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
  • לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
  • אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
  • יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית
  • עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
  • מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
  • אפשר לפזר קמח עם מסננת על הבגטים במקום למרוח שמן
  • מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
  • אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
  • כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
  • פורסים לפרוסות ונהנים מכל ביס.
Keyword באגט מקמח כוסמין עם זיתים