בקערת מיקסר שמים את הקמח, משתמשים בוו לישה.
מוסיפים את השמרים ומערבבים עם הקמח הכל ביחד
המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
מוסיפים את השמן, מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר להמשיך לעבוד
מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
משאירים את המיקסר על מהירות איטית בינונית כשלוש עד ארבע דקות
סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד שמונה דקות עד שהבצק נהפך לכדור רך וגמיש.
בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
את טבעות הזיתים מוסיפים בסוף, תסננו מהמים היטב,
אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית
עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
אפשר לפזר קמח עם מסננת על הבגטים במקום למרוח שמן
מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
פורסים לפרוסות ונהנים מכל ביס.