באגט מקמח כוסמין עם זיתים, קל להכנה וטעים, פותח לנו את השבוע כדי שיהיה לנו טעים ובריא.
כדי שתראו כמה קל להכין את הבאגט יש לי בשבילכם סרטון הכנה
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו בסטורי ובהיילייטס
איך הכנתי את הבאגט בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בשנים האחרונות לחם הכוסמין הפך להיות הלחם היותר בריא.
הכוסמין הוא בעצם דגן ממשפחת החיטה שהפך בשנים האחרונות לאחד מהדגנים הפופלאריים במדינות רבות וגם אצלנו כמובן.
יש לו טעם מעט אגוזי ומתוק יותר מהלחם הרגיל והוא עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים רבים כמו חלבונים, סיבים ומינרליים.
בכך הוא משפר את תהליך העיכול ותורם לתחושת שובע לאורך זמן. כוסמין הוא אחד מהמקורות המובילים לסיבים תזונתיים מבין כל זני הדגנים, מה שהופך אותו לקל יותר לעיכול באופן משמעותי.
הכנתי לכם השבוע, באגטים עם קמח כוסמין וזיתים ירוקים
מכינים בצק עם זיתים ומחלקים לשלושה או ארבעה חלקים
כל כדור בצק מרדדים ומקפלים את הבצק פנימה על ידי לחיצה על הבצק
תוכלו לראות בבירור בסרטון שהכנתי
בסיום, מגלגלים לרולדה ארוכה ומעבירים לתבנית האפייה.
אחרי שהכנתי את הבגטים, שמתי בתבנית האפייה להתפחה נוספת.
על חלק מהבגטים פיזרתי קמח לפני האפייה וחרצתי פסים, זה נותן מראה יפה לבאגט.
על יתר הבגטים מרחתי מעט שמן ופיזרתי שומשום. נותנים לבגטים עוד כחצי שעה של התפחה ומכניסים לתנור.
אפיתי את הבאגטים בתבנית מיוחדת, מגש מחורר עם חורים, שנותן לאוויר להכנס לתבנית ואופה את הבגטים בצורה מושלמת.
כדי שתוכלו לאפות את הבגטים עם התבנית הנהדרת הזו
יש לי בשבילכם מבצע מיוחד
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו54 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים נהדרים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם וחלות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
באגט מקמח כוסמין עם זיתים
באגט מקמח כוסמין עם זיתים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח כוסמין
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כוס פרוסות זיתים
Instructions
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, משתמשים בוו לישה.
- מוסיפים את השמרים ומערבבים עם הקמח הכל ביחד
- המטרה שהשמרים והמלח לא יגעו בהתחלה אחד בשני.
- מוסיפים את השמן, מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר להמשיך לעבוד
- מוסיפים את המים. מתחילים בזילוף דק של כוס מים פושרים בזמן שהמיקסר עובד.
- משאירים את המיקסר על מהירות איטית בינונית כשלוש עד ארבע דקות
- סיימתם עם כוס המים? תוסיפו לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתאחד.
- נותנים למיקסר לעבוד כשבע עד שמונה דקות עד שהבצק נהפך לכדור רך וגמיש.
- בסוף יהיה לכם כדור חום שנצמד לוו הלישה.
- את טבעות הזיתים מוסיפים בסוף, תסננו מהמים היטב,
- אפשר להעביר לקערת המיקסר לעוד ערבוב נוסף או להכניס אותם בלישה לבצק.
- לשמן תבנית, להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולשים שעה-שעה וחצי להתפחה.
- אחרי שעה וחצי, הכדור תפח ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- יוצרים מכל כדור באגט ארוך ושמים בתבנית
- עם סכין חד חורצים את הלחם למעלה.
- מורחים מעט שמן זית על הלחמים למעלה ומפזרים שומשום,
- אפשר לפזר קמח עם מסננת על הבגטים במקום למרוח שמן
- מכסים את התבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה לפחות
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים בתנור כחמישים דקות עד שעה.
- כשהלחם מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
- פורסים לפרוסות ונהנים מכל ביס.