Go Back Email Link
בומוואלוס של נונה

בומוואלוס של נונה

סוויט דולי
בומוואלוס של נונה הסופגניות של פסח
Prep Time 50 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 10 מצות
  • 6 ביצים L
  • רבע כפית מלח
  • שמן לטיגון

לסירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • רבע כפית מיץ לימון סחוט

Instructions
 

  • להניח את המצות בקערה גדולה לכסות את המצות במי ברז
  • אפשר להניח על המצות קערה כדי שלא יצופו
  • לחכות כשעה עד שעה וחצי להעביר למסננת ועם היד ללוש את המצות עד שיהיו מעין פירורים
  • להשאיר בקערה עוד כעשר דקות-רבע שעה כדי שהמים יטפטפו מהמצות
  • לסחוט את המצות בתוך הקערה, להוסיף הביצים והמלח ולערבב
  • העיסה נשארת די דלילה
  • לחמם שמן עמוק לטיגון
  • להניח כמות של כף מרק במחבת כל פעם כ6-8 כדורים תלוי בגודל המחבת
  • כשהכדור בצבע חום בהיר- להפוך צד ולטגן בצד השני
  • לאחר הטיגון להניח על מגבת נייר
  • את חומרי הסירופ שמים בסיר ומביאים לרתיחה
  • לאחר שהסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשר דקות
  • מורידים מהאש ויוצקים על הבומאלוס. חלום חלום חלום!
  • גם רוטב מייפל יעשה את העבודה נהדר
  • אם אוכלים אותם חמים אפשר להשתגע – אבל גם קרים הם נהדרים! חג שמח
Keyword בומוואלוס של נונה