בומוואלוס של נונה, הסופגניות של פסח.
הבוקר שאחרי ליל הסדר מתחיל עם בומוואלוס.
עבר ליל הסדר, שרנו, אכלנו, שבענו, הלכנו לישון סחוטים ועייפים.
התעוררנו בבוקר – ומה מחכה לנו על השולחן? בדיוק. קערת בומוואלוס של נונה.
בומוואלוס שמנמנים, תפוחים, שטובלים אותם בסירופ מתוק.
ואנחנו אוכלים כאילו אין קלוריות בעולם ואפילו לא אומרים דיינו.
לכבוד פסח הבא עלינו לטובה החלטתי להכין סרטון
איך מכינים את התענוג הזה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו61 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
למי שלא מכיר, בומוואלוס היא לביבה תפוחה העשויה ממצות וביצים.
הסופגניה של פסח.
בגלל הטיגון מבחוץ היא טיפה פריכה ובפנים היא רכה. חלומית!
אחותי נקראת על שמה של נונה פקימה, סבתא שלי שתהיה בגן עדן, שהיתה אמא של אבא שלי.
"תקראו לה FIFI ביום שישי כדי שתזכרו אותי" אמרה לאבא שלי,
אבל נונה איך אפשר לשכוח אותך, כשהטאסין של הבומוואלוס שלך מלווה אותנו לאורך כל השנים?!
טאסין – מחבת בספרדית. מחבת עם שקעים שנוצר במיוחד בשביל הבומוואלוס.
אפשר לטגן גם במחבת רגיל את הבומוואלוס, אבל בגלל צורת הטאסין עם השקעים המיוחדים,
הבומוואלוס של נונה יוצאים שמנמנים ועגולים – פשוט הורסים!
את הבומוואלוס הכינה נונה פקימה ונונה, אמא שלי, שתיבדל לחיים ארוכים, הכינה כל השנים לנו לילדים ואחר-כך כמובן לנכדים.
בומוואלוס של נונה אוכלים עם סירופ מתוק אבל הילדים שלי אוכלים אותם עם קוטג' וביצה קשה.
בומוואלוס של נונה עם נוטלה אוי-לא, עדיף להתרחק!
עוד מתכונים לפסח תמצאו כאן
מתכונים לפסח
אחותי המלכה האחת והיחידה, שהטאסין שמור אצלה, הכינה אתמול את הנגלה הראשונה של הבומוואלוס.
לאחותי גם ערכת בומוואלוס מיוחדת שיוצאת בפסח וחוזרת לארון אחרי.
את הבומוואלוס מכינים ממצות שמטביעים אותם במים עד שהן מתפוררות. מוסיפים לתערובת ביצים ומטגנים.
אפשר לטגן אותם גם במחבת רגיל, זה מה שאני עושה.
וכן חברימים, הבומוואלוס נעלמים גם ככה.
מתכונים לעוגות, קינוחי כוסות ומתוקים לפסח כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
המון מתכונים חדשים וטעימים תמצאו כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּל
ובנינו,
כמה אני יכולה להתאפק כשאני מצלמת את הבומוואלוס?
נבו של אבישג כבר זכה בלילהסדר!
לירן גרמה לי להתרגשות תראו איזה תענוג!
בנוסף – הבומוואלוס כיכבו גם בדף הראשי ב"סלונה"
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בומוואלוס של נונה
בומוואלוס של נונה
סוויט דוליIngredients
- 10 מצות
- 6 ביצים L
- רבע כפית מלח
- שמן לטיגון
לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
- רבע כפית מיץ לימון סחוט
Instructions
- להניח את המצות בקערה גדולה לכסות את המצות במי ברז
- אפשר להניח על המצות קערה כדי שלא יצופו
- לחכות כשעה עד שעה וחצי להעביר למסננת ועם היד ללוש את המצות עד שיהיו מעין פירורים
- להשאיר בקערה עוד כעשר דקות-רבע שעה כדי שהמים יטפטפו מהמצות
- לסחוט את המצות בתוך הקערה, להוסיף הביצים והמלח ולערבב
- העיסה נשארת די דלילה
- לחמם שמן עמוק לטיגון
- להניח כמות של כף מרק במחבת כל פעם כ6-8 כדורים תלוי בגודל המחבת
- כשהכדור בצבע חום בהיר- להפוך צד ולטגן בצד השני
- לאחר הטיגון להניח על מגבת נייר
- את חומרי הסירופ שמים בסיר ומביאים לרתיחה
- לאחר שהסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשר דקות
- מורידים מהאש ויוצקים על הבומאלוס. חלום חלום חלום!
- גם רוטב מייפל יעשה את העבודה נהדר
- אם אוכלים אותם חמים אפשר להשתגע – אבל גם קרים הם נהדרים! חג שמח
מה צריך בשביל בומוואלוס של נונה?
10 מצות
6 ביצים L
קורט מלח
שמן לטיגון
לסירופ מתוק
כוס סוכר
כוס מים
כמה טיפות לימון סחוט
או רוטב מייפל
איך מכינים בומוואלוס של נונה ?
להניח את המצות בקערה גדולה לכסות את המצות במי ברז.
אפשר להניח על המצות קערה כדי שלא יצופו.
לחכות כשעה עד שעה וחצי להעביר למסננת ועם היד ללוש את המצות עד שיהיו מעין פירורים.
להשאיר בקערה עוד כעשר דקות-רבע שעה כדי שהמים יטפטפו מהמצות.
לסחוט את המצות בתוך הקערה, להוסיף הביצים והמלח ולערבב.
העיסה נשארת די דלילה.
לחמם שמן עמוק לטיגון.
להניח כמות של כף מרק במחבת כל פעם כ6-8 כדורים תלוי בגודל המחבת.
כשהכדור בצבע חום בהיר- להפוך צד ולטגן בצד השני.
לאחר הטיגון להניח על מגבת נייר.
טת חומרי הסירופ שמים בסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר שהסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כעשר דקות.
מורידים מהאש ויוצקים על הבומאלוס. חלום חלום חלום!
גם רוטב מייפל יעשה את העבודה נהדר.
אם אוכלים אותם חמים אפשר להשתגע – אבל גם קרים הם נהדרים!
חג שמח!!