בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי
סוויט דולי
בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי בורקיטס פריכים בטעם של פעם
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course מתכונים יוונים
Cuisine מטבח יווני
- 2 כוסות קמח
- 100 גרם נטורינה
- 1 כפית מלח
- חצי כוס מים רותחים
מילוי הבשר
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 250 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שיני שום כתושות
- חצי כפית בהרט
- 100 גרם רסק עגבניות
לציפוי מעל
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
הכנת הבצק
אפשר ללוש ביד או במיקסר מה שנוח לכם
שמים את הקמח, המלח והנטורינה בקערה מערבבים מעט ומוסיפים את המים
מערבבים הכל ביחד לבצק אחיד ורך, שמים בינתיים בצד מכינים את המילוי
הכנת המילוי
יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב במחבת
מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום ובהרט ומערבבים
מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים הכל ביחד ומבשלים עד שהבשר מוכן
מורידים מהאש ומקררים
הכנת הבורקיטס
מחלקים את הבצק לכדורים שווים, אני שקלתי 30 גרם
כל כדור מרדדים וקורצים עם עיגול, את השאריות לא זורקים, בסוף נשתמש בהם לעוד בורקס
בתוך כל עיגול מניחים כפית ומהמלית וסוגרים היטב
אפשר להדק עם מזלג בקצוות או ליצור צורת קיפול כמו שראיתם בסרט
ככה מכינים את כל הבורקיטס, ששמים בתבנית אפייה
מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבורקיטס
אופים כשלושים דקות או קצת יותר עד שהבורקיטס חומים וזהובים
מוציאים, לא מתאפקים עושים פו-פו ולוקחים ביס. נהדרים! בתיאבון.
Keyword בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי