Go Back Email Link
בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי

בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי

סוויט דולי
בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי בורקיטס פריכים בטעם של פעם
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים יוונים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם נטורינה
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס מים רותחים

מילוי הבשר

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 שיני שום כתושות
  • חצי כפית בהרט
  • 100 גרם רסק עגבניות

לציפוי מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שומשום

Instructions
 

הכנת הבצק

  • אפשר ללוש ביד או במיקסר מה שנוח לכם
  • שמים את הקמח, המלח והנטורינה בקערה מערבבים מעט ומוסיפים את המים
  • מערבבים הכל ביחד לבצק אחיד ורך, שמים בינתיים בצד מכינים את המילוי

הכנת המילוי

  • יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
  • מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב במחבת
  • מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום ובהרט ומערבבים
  • מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים הכל ביחד ומבשלים עד שהבשר מוכן
  • מורידים מהאש ומקררים

הכנת הבורקיטס

  • מחלקים את הבצק לכדורים שווים, אני שקלתי 30 גרם
  • כל כדור מרדדים וקורצים עם עיגול, את השאריות לא זורקים, בסוף נשתמש בהם לעוד בורקס
  • בתוך כל עיגול מניחים כפית ומהמלית וסוגרים היטב
  • אפשר להדק עם מזלג בקצוות או ליצור צורת קיפול כמו שראיתם בסרט
  • ככה מכינים את כל הבורקיטס, ששמים בתבנית אפייה
  • מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבורקיטס
  • אופים כשלושים דקות או קצת יותר עד שהבורקיטס חומים וזהובים
  • מוציאים, לא מתאפקים עושים פו-פו ולוקחים ביס. נהדרים! בתיאבון.
Keyword בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי