בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי, בורקיטס בטעם של פעם, פריכים וכל ביס שלהם חלום.
אצלנו בורקס או בורקטיס זו אהבה של ממש. אתם יודעים המוצא היווני שלי מוביל אותי באף ובורקיטס אמיתי חייב להיות פריך.
אין כמו הבורקס מהבצק הפריך שנוניקה שלנו היתה עושה. אני מצאתי פתרון מעולה בשבילכם. בצק ספידי.
בצק ספידי, ארבעה מצרכים בלבד, יוצר מעטה חיצוני קריספי וזהוב שממש מתפצפץ בפה. זה הניגוד המושלם לרכות ועסיסיות של מילוי הבולונז. שילוב הטקסטורות הזה הוא פשוט מושלם.
להכנת בצק ספידי השתמשתי כמובן בנטורינה, שהיא תחליף חמאה איכותי המבוסס על שמנים צמחיים וזה הפתרון הקסום שלכם, כי הבורקיטס הם פרווה.
לשים את הבצק כמה דקות, והוא מוכן לעבודה מייד. הוא רך ונוח ומיד מתחילים למלא ולקפל. אני סגרתי בשתי צורות, פעם בקיפולים ופעם בהידוק.
במקום מילוי בשר קלאסי, הכנתי את הבורקיטס שלנו עם בולונז שמביא איתו עומק טעמים שאין שני לו. הרוטב האדום, העשיר, עם טעמי העגבניות, הבשר המתובל והבצל, הופך כל ביס לחגיגה קטנה.
הכנתי לכם סרטון שתראו כמה קל להכין
הבשר עם הרוטב האדום, העשיר, עם טעמי העגבניות, הבשר המתובל והבצל, הופך כל ביס לחגיגה קטנה.
בורקיטס בשר רגיל טעים, אבל בורקיטס בולונז הוא רמה אחרת לגמרי כיס בצק קטן, פריך ומושלם לאחיזה. תכינו ליד הבורקיטס שלכם סלטים ויש לכם ארוחה נפלאה.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי
המתכון בשיתוף שימרית
בורקיטס בשר בולונז מבצק ספידי
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קמח
- 100 גרם נטורינה
- 1 כפית מלח
- חצי כוס מים רותחים
מילוי הבשר
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 250 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שיני שום כתושות
- חצי כפית בהרט
- 100 גרם רסק עגבניות
לציפוי מעל
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
Instructions
הכנת הבצק
- אפשר ללוש ביד או במיקסר מה שנוח לכם
- שמים את הקמח, המלח והנטורינה בקערה מערבבים מעט ומוסיפים את המים
- מערבבים הכל ביחד לבצק אחיד ורך, שמים בינתיים בצד מכינים את המילוי
הכנת המילוי
- יוצקים שמן לסיר מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לגוון שחום
- מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב במחבת
- מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל שחור, שום ובהרט ומערבבים
- מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים הכל ביחד ומבשלים עד שהבשר מוכן
- מורידים מהאש ומקררים
הכנת הבורקיטס
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים, אני שקלתי 30 גרם
- כל כדור מרדדים וקורצים עם עיגול, את השאריות לא זורקים, בסוף נשתמש בהם לעוד בורקס
- בתוך כל עיגול מניחים כפית ומהמלית וסוגרים היטב
- אפשר להדק עם מזלג בקצוות או ליצור צורת קיפול כמו שראיתם בסרט
- ככה מכינים את כל הבורקיטס, ששמים בתבנית אפייה
- מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הבורקיטס
- אופים כשלושים דקות או קצת יותר עד שהבורקיטס חומים וזהובים
- מוציאים, לא מתאפקים עושים פו-פו ולוקחים ביס. נהדרים! בתיאבון.