Go Back Email Link
בורקיטס מצות עם בשר אפויות בנינג'ה

בורקיטס מצות עם בשר אפויות בנינג'ה

סוויט דולי
בורקיטס מצות עם בשר אפויות בנינג'ה טעימות אש!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 49 minutes
Course מתכונים לפסח
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 5 מצות רטובות
  • 250 גרם בשר טחון
  • 1 בצל
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 ביצים
  • 1 כף מיונז

Instructions
 

  • כמה שעות לפני ההכנה מרטיבים מצות ועוטפים אותן במגבת מטבח
  • נותנים למצות להתרכך, בינתיים מכינים את הבשר
  • יוצקים שמן למחבת, מוסיפים ריבועי בצל ומטגנים עד לקבלת גוון שחום
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים עם מזלג עד שהבשר מתפורר ונעשה שחום
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור ובהרט, ומוסיפים גם את רסק העגבניות
  • מערבבים הכל ביחד ומבשלים כמה דקות עד שהבשר מוכן
  • כשהמצות מוכנות ורכות, מוציאים מצה, חותכים לחצי
  • בפינה שמים כף מתערובת הבשר ומקפלים למשולש, עוד משולש ועוד משולש
  • ואת השפיץ מהדבקים למצה. אל תדאגו זה לא יתפורר
  • תניחו על משטח העבודה עם הפינה למטה כדי שמצה "לא תזוז"
  • ככה תכינו את כל המצות
  • טורפים שתי ביצים ומוסיפים כף מיונז לתערובת ומערבבים היטב
  • כל מצה טובלים היטב, היטב בביצה, ומהדקים את הפינות הפתוחות
  • מעבירים לתבנית הנינג'ה
  • אני שמתי על תוכנית אפייה 180 מעלות היה רשום 20 דקות
  • אחרי רבע שעה פתחתי, היו שחומות, הפכתי לצד השני ועוד כמה דקות
  • בום! המצות יצאו פשוט נהדרות. קריספיות, פריכות, הבורקיטס שלכם מוכנים. בתיאבון!
Keyword בורקיטס מצות עם בשר אפויות בנינג'ה