מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומחלקים לשני חלקים שווים
משמנים תבנית ומעבירים מחצית מהבצק לתבנית
מכינים את המלית
אם התרד קפוא, מפשירים וסוחטים את המים היטב
אם התרד טרי, קוצצים דק דק אין צורך לחלוט
מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים את התרד והביצה ומערבבים לעיסה אחידה
משטחים על תחתית הבצק
פורסים פסים מהחצי השני של הבצק ויוצרים על הבצק שורות של שתי וערב
וגם מכסים מסביב עם הבצק את הפסים
מורחים ביצה טרופה על הבצק ומפזרים שומשום
לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס
אופים כשלושים דקות עד שהבצק משחים
מוציאים ומגישים חם! בתיאבון.