Go Back Email Link
בורקס בצק עלים עם תרד וגבינות

בורקס בצק עלים עם תרד וגבינות

סוויט דולי
בורקס פריך וטעים מבצק עלים עם תרד וגבינות
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 400 גרם תרד קצוץ

למריחה מעל

  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כוס שומשום

Instructions
 

  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומחלקים לשני חלקים שווים
  • משמנים תבנית ומעבירים מחצית מהבצק לתבנית
  • מכינים את המלית
  • אם התרד קפוא, מפשירים וסוחטים את המים היטב
  • אם התרד טרי, קוצצים דק דק אין צורך לחלוט
  • מערבבים את כל הגבינות, מוסיפים את התרד והביצה ומערבבים לעיסה אחידה
  • משטחים על תחתית הבצק
  • פורסים פסים מהחצי השני של הבצק ויוצרים על הבצק שורות של שתי וערב
  • וגם מכסים מסביב עם הבצק את הפסים
  • מורחים ביצה טרופה על הבצק ומפזרים שומשום
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס
  • אופים כשלושים דקות עד שהבצק משחים
  • מוציאים ומגישים חם! בתיאבון.
Keyword בורקס בצק עלים עם תרד וגבינות