Go Back Email Link
בורקס בשר וחצילים בבצק עלים

בורקס בשר וחצילים בבצק עלים

סוויט דולי
בורקס בצק עלים ממולא עם בשר וחצילים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים של שימרית
  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 חציל
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שומשום לפיזור על הבורקס

Instructions
 

  • מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות וחותכים לריבועים
  • משמנים תבנית מפזרים את ריבועי החצילים
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים עד שריבועי החציל משחימים.
  • בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הבשר
  • במחבת רחבה יוצקים השמן שמים הבצל ומתחילים לטגן הבצל עד שמשנה צבעו לחום.
  • מוסיפים הבשר ועם מזלג מפוררים את הבשר לפירורים. מוסיפים התבלינים,
  • מערבבים, ממשיכים לפורר הבשר  ולבשל כרבע שעה עד שכל הבשר מפורר. נותנים לבשר להתקרר.
  • כשהחצילים מוכנים נותנים להם להתקרר קצת ומערבבים עם הבשר
  • מרדדים את הבצק שיהיה דק.
  • מסמנים שני פסים לאורך הבצק אבל לא חותכים את הבצק
  • מפזרים את הבשר עם החצילים בפס האמצעי של הבצק
  • חורצים עם סכין ומסמנים בצדדים פסים לאורך וחותכים את כל הבצק לפסים
  • את הריבוע האמצעי של הבצק למטה מכסים את הבשר עם הבצק
  • אותו דבר עם הריבוע העליון. לכסות את הבשר עם הבצק
  • עם הרצועות בצק מכסים את הבשר והחצילים עד הסוף
  • משמנים בביצה טרופה את כל הבורקס. מפזרים מעל שומשום.
  • לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות עד שהבצק משחים.
  • מגישים לשולחן ומתענגים על כל ביס.
Keyword בורקס בשר וחצילים בבצק עלים