Go Back Email Link
בורקס שבלולים תפוחי אדמה ופטריות פרווה

בורקס שבלולים תפוחי אדמה ופטריות פרווה

סוויט דולי
מתכון לבורקס ממולאים בתפוחי אדמה ופטריות פריך וטעים
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course מתכונים לארוחת ערב
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק עלים שימרית
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • 25 גרם נטורינה
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כוס שומשום

Instructions
 

  • מקלפים את תפוחי האדמה ושמים בסיר עם המים על האש ומבשלים אותם עד שיהיו רכים.
  • במחבת, יוצקים שמן, חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים את הפטריות.
  • לאחר שתפוחי האדמה נעשו, מרוקנים את המים, מוסיפים נטורינה, מלח ופלפל ומועכים לפירה
  • מוסיפים את הפטריות המטוגנות ומערבבים הכל ביחד
  • מוציאים מהמקרר את הבצק עלים, ומרדדים למשטח חלק
  • חותכים את הבצק לארבע פסים שווים
  • כל פס בחלק התחתון, חורצים פסים לאורך הבצק, דקים דקים
  • ממלאים במלית ומכסים עם שארית הבצק מלמעלה
  • מגלגלים לרולדה ארוכה
  • מסובבים לשבלול. ככה מכינים את כל הבורקס
  • מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את הבורקס ואופים כשלושים דקות
  • מוציאים, מצרפים ביצים קשות וסלט ויש לכם ארוחה נהדרת!
Keyword בורקס שבלולים תפוחי אדמה ופטריות