Go Back Email Link
בצק טחינה לאוזני המן פריכים

בצק טחינה לאוזני המן פריכים

סוויט דולי
אוזני המן עם בצק טחינה ומילוי שוקולד וטחינה מושלמים!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course מתכונים לפורים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 200 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות טחינה ירושלים
  • 300 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפיה - 5 גרם

למילוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות טחינה ירושלים
  • 10 גרם חמאה

Instructions
 

  • מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ביחד.
  • בקערת מיקסר שמים חמאה רכה, סוכר, סוכר וניל, ביצה, טחינה
  • מפעילים את המיקסר על מהירות איטית לערבוב כל החומרים
  • עוצרים ומוסיפים את הקמח ונותנים למיקסר לעבוד כמה דקות
  • כשיש פירורים בתוך הקערה, עוצרים את פעולת המיקסר
  • מקמחים משטח עבודה, מעבירים את הפירורים, אוספים לכדור
  • עוטפים בנילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לשעה
  • בינתיים מכינים את המלית - בקערה שמים את השוקולד, טחינה וחמאה ומכניסים למיקרו
  • מפעילים בפולסים קצרים עד שהכל נמס
  • מערבבים לבלילה אחידה ומעבירים למקרר, שהעיסה תתייצב
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל - 4 חלקים שיהיה לנו קל
  • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק שלא יהיה דק מדי
  • קורצים עיגולים מהבצק.
  • ממלאים באמצע כפית מהמלית שהכנו
  • עם מרית מרימים את העיגול, מצמידים בצד אחד, מצמידים בצד שני
  • מהדקים היטב היטב את הקצוות כדי שאוזן ההמן לא תיפתח באפייה
  • ניתן להעביר למקרר לשעה ככה בטוח אוזני המן לא יפתחו
  • מעבירים את אוזני המן לתבנית אפייה
  • לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את אוזני המן
  • אופים כרבע שעה ומוציאים
  • בוזקים אבקת סוכר ואפשר להתחיל לאכול, להנות ולהגיד חג שמח!
Keyword בצק טחינה לאוזני המן פריכים